Adıyaman Geceyi Olaysız Geçirdi

Adıyaman Geceyi Olaysız Geçirdi

Kobani eylemleri nedeniyle önceki gece çıkan olayların tersine Adıyaman geceyi sakin geçirdi.
Önceki gece Karapınar Mahallesi’nde polis ile göstericiler arasında gece boyu olaylar sürmüştü. Önceki gece olduğu gibi polis ekiplerinin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de olası olaylara karşı beklemeye başladı. Gece boyu göstericiler kısa bir süre yardım çadırının bulunduğu yerden havai fişek attı. Atılan havai fişeklerden dolayı bir işyeri yanarak zarar gördü.
BDP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe, olayları takip eden basın mensuplarının yanına gelerek açıklamada bulundu.
Kendilerinin şiddete karşı olduğunu dile getiren Başkan Küçükkelepçe, "Biz dünkü olayları tasvip etmiyoruz. Bizim amacımız legal siyaset yapmak. Bizim kavgayla işimiz olmaz. Biz demokratik partiyiz. Asla provokasyona müsaade ettirmeyiz. Ben dün yoktum. Dün yaşanan olaylar partimizin inisiyatifi dışında oldu. 22 gündür Kobani için ayaktayız; halkımız gergindi. Biz Adıyaman’ın dokusunu biliyoruz. Demokrasiden yanayız. Biz cam ve çerçeveyle ilgilenmiyoruz. Biz oyla ilgileniyoruz. Bütün halkımızdan eğer bizden kaynaklı bir şey olmuşsa özür diliyorum" dedi.
Gazetecilerin gösterileri gerçekleştiren kişilerin BDP’li mi yoksa dışarıdan gelen provokatörler mi olduğu yönündeki sorusuna ise Küçükkelepçe, “Dışarıdan gelen olup olmadığını bilmiyorum. Ben yoktum. Biz iki yıldır demokratik zeminde onlarca yürüyüş yaptık. Bugüne kadar olay çıkmadı. Gayet güzel bir şekilde götürdük. Demokratik şekilde götürdük bu işi. Bu şehir bizimdir. Bu şehre kıymayız. Esnafımız tedirgin olmasın. Bir şey olmuşsa dahlimiz yoktur. Ben şiddete müsaade etmem” dedi.