Adıyaman İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Adıyaman İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı dördüncü olağan toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilikte gerçekleştirilen toplantıda il düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetler ile aktif işgücü programlarının belirlenmesi ve ildeki istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaları değerlendirdi.
Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İşkur olarak 2014 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetler ile yapacakları çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.
İşgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak ve meslek liselerini daha fonksiyonel hale getirmek amacıyla, Adıyaman merkez ve ilçelerinde meslek liselerinde yeni mesleki dalların açıldığını kaydeden Vali Demirtaş, “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda, 2013 yılında başlatılıp 2014 yılında devam eden 1500 kişilik Toplum Yararına Programların tamamı 12 Ağustos 2014 tarihinde sona ermiştir. 1500 Kişi için yapılan (9 aylık) toplam harcama miktarı 16 milyon 428 bin TL’dir. TYP kapsamında ilimize tahsis edilen 1000 kişilik programın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne talepte bulunan kurum ve kuruluşlara dağılımı yapılmış katılımcı noter kuraları tamamlanmış olup, program 15 Ekim 2014 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Türkiye İş Kurumu mevzuatında yapılan değişiklik doğrultusunda, katılımcılar, öncelikle istihdamında güçlük çekilenlerden kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yaralananlar ve 35 yaşından büyük erkekler seçilmiştir. 2014 Yılı 1 Ocak - 15 Ekim dönemi içerisinde, 43’ü istihdam taahhütlü, 2’si engelli kursu ve 11’i kurumsal işbirliği olmak üzere 56 adet kurs açıldı. Bu kurslara 498’i erkek, 677’si kadın olmak üzere toplam 1.175 kişi devam etmektedir. Ayrıca 223 adet iş başı staj programına 230’i erkek ve 230’i kadın, 570 kişi devam etmektedir. Toplamda gerçekleştirilen 279 adet kurs ve programdan 728’si erkek ve 917’i kadın olmak üzere toplam 1.645 kişi yararlanmıştır. İş başı eğitim programları katılımcılarına günlük 25 TL, kurs katılımcılarına da günlük 20 TL aylık olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce ödenmekte olup kurs süresince, kursiyerlerin genel sağlık sigortası ve iş kazası primleri de Türkiye İş Kurumunca yatırılmaktadır. Başta tekstil sektörü olmak üzere tüm sektörlerden gelen istihdam garantili işbirliği kursu talepleri, bekletilmeksizin değerlendirilerek gerçekleştirilmeye devam edilmektedir” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Bilen, ilgili kurum amirleri ile diğer yetkililer katıldı.