Adıyaman Üniversitesi Temel Atma Törenine Hazırlanıyor

Adıyaman Üniversitesi Temel Atma Törenine Hazırlanıyor

Adıyaman Üniversitesi üç yeni binaya daha kavuşuyor.
Eğitim Fakültesi İkinci Binası, Enstitüler ve Lojman Binalarının temel atma töreni 12 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.
Toplam 6 bin 940 metre kare kapalı alana sahip olacak olan Eğitim Fakültesi İkinci Binası mevcut binanın doğu tarafında yürüyüş yolu üzerinde inşa edilecek. Üç katlı olacak olan bina içerisinde 6 derslik, 9 sınıf-atölye, 4 küçük sınıf, 3 laboratuvar, 2 okuma salonu, 1 drama salonu, 3 engelliler uygulama sınıfı, 2 bireysel ve grup psikolojik danışmanlık ve rehberlik odası ve 3 idari personel odası bulunacak.
Enstitüler binası ise, Merkezi Derslikler binasının hemen yanına inşa edilecek ve binanın 3 Bin 536 metre kare kapalı alanı olacak. İçerisinde 2 derslik, 4 enstitü sekreteri odası, 4 öğrenci işleri, 4 enstitü müdürü, 4 özel kalem odası, 4 büro, 1 çok amaçlı salon, 1 toplantı odası, 1 okuma salonu bulunacak. Dışarıda ise, 20 araçlık kapalı otopark yer alacak.
Mevcut Lojman Binalarının yanına inşa edilecek yeni Lojman Binası da 9 katlı olacak olup binada 2+1 şeklinde 18 daire bulunacak. Adıyaman Üniversitesi’nin yeni binalarının temel atma töreni 12 Eylül 2014 Cuma günü saat 17.00’da merkez kampus alanında gerçekleştirilecek.