Adıyaman Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi Açılıyor

Adıyaman Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi Açılıyor

Adıyaman Üniversitesi bulunan fakültelerinin arasına yeni bir fakülte daha ekleyerek, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Fakültesi oldu.
Adıyaman Üniversitesi yükseköğretimin ülke çapında dengeli dağılması için öğretim elemanı sayısını yeter sayıya ulaştırarak ve fiziki imkanları elverişli hale getirdi. 21.06.2005 tarih ve 25852 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2005/8983 sayılı Bakanlar Kurulu kararına dayanarak bünyesinde bulunan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Turizm Fakültesi olması önerisinde bulundu.
Bakanlar Kurulu da 2809 sayılı kanunun ek 30 uncu maddesine göre 14.08.2014 tarihinde Adıyaman Üniversitesi’nde bulunan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Turizm Fakültesi olması kararını aldı. Fakültenin turizm eğitimine yönelik olarak kat hizmetleri, yiyecek-içecek üretimi, yiyecek-içecek servisi, bilgi teknolojileri uygulama birimlerini kullanma imkânı bulunuyor.
Ayrıca Adıyaman Üniversitesi bünyesinde bir uygulama oteli bulunuyor. Fakülte yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde Erasmus ve Farabi Değişim Programları’nı etkin bir şekilde uygulamaktadır.