ADIYAMAN VALİLİĞİ’NDEN SURİYELİLERE GIDA YARDIMI

ADIYAMAN VALİLİĞİ’NDEN SURİYELİLERE GIDA YARDIMI

Adıyaman Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde Adıyaman merkez ve ilçeler ile köylerde yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gıda yardımında bulunuldu.
İl Göç İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman’ın değişik mahallelerine yerleşen Suriyelileri mahalle muhtarları eşliğinde evlerinde tek tek ziyaret ederek, içerisinde yağ, çay, şeker, makarna, bulgur, fasulye, pirinç ve helva bulunan gıda kolilerini teslim etti.
Adıyaman Valiliği koordinesinde bugüne kadar merkez ve köylere yerleşen 715 Suriyeli sığınmacı aileye gıda yardımı yapıldığı kaydedildi. Gıda yardımları ile birlikte çadırkent dışında yaşayan Suriyeli ailelere yönelik sağlık taraması da devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli sığınmacıları sağlık kontrolünden geçirerek, tıbbi destek verdi. Ciddi rahatsızlığı olanları ise çevre illerdeki daha donanımlı sağlık merkezlerine sevk etti.
Adıyaman merkez ve köylerinde yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere yapılan gıda yardımının yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kömür dağıtımı da yapıldı.
Kendilerine yardım elini uzatan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yetkililerine teşekkür eden Suriyeli sığınmacılar ise, yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.