Adıyaman’da Kürek Sporuna Başlıyor

Adıyaman’da Kürek Sporuna Başlıyor

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Muzaffer Güven, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Şube Müdürü Fevzi Bener ve Kürek Federasyonu Antrenörü Ertuğrul Ateş Gazihan Dede mevkiinde yapımı tamamlanan Su Sporları merkezini gezerek incelemelerde bulundu.
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven Adıyaman gelecekte Türkiye’nin en önemli su sporlarına ev sahipliği yapacak bir merkeze kavuştuğunu belirtti.
İki yıl önce Adıyaman’a yer tespiti geldiklerini belirten İşseven, Gazihan Dede Su Sporları Merkezindeki incelemelerinin ardından yaptığı konuşmada, “Ben Federasyon Başkanı olarak gördüğüm manzara karşısında gerçekten çok mutlu oldum. Bu tesis özellikle üç tarafı Atatürk Barajı göl suları ile çevrili olan Adıyaman için çok önemli. Çünkü bundan sonra Adıyaman su sporları ve kürek sporu anlamında Türkiye’de önemli bir merkez olmaya başlamıştır. Federasyon olarak ülkemizin önemli Kürek Milli Takım Antrenörlerinden Ertuğrul Ateş’in nezaretinde Adıyaman’da kürek sporu çalışmalarını başlattık. Kürek sporu ülkemiz için çok önemli bir spor dalı. Çünkü kısa süreli bir spor dalı olmadığı için yılın 365 günü antrenman ve kamp yapılıyor. Amacımız her anlamda kürek sporu için uygun olan Atatürk Baraj Göleti Gazihan Dede Tesislerini Dünya Kürek Merkezi yaparak geleceğin başarılı kürek takımlarını ve sporcularını burada yetiştirmektir” dedi.
Gazihan Dede Su Sporları Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Muzaffer Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Şube Müdürü Fevzi Bener ve Kürek Federasyonu Antrenörü Ertuğrul Ateş Vali Yardımcısı Levent Öztin’i ziyaret ederek, organizasyon hakkında bilgi verdi.
Adıyaman’da Kürek Sporunun yapılabilmesi ve sporcu yetiştirilmesi anlamında çok ciddi ve büyük bir yatırım yapıldığını belirten Kürek Federasyonu Antrenörü Ertuğrul Ateş, “Adıyaman’da kürek takımı oluşturarak sporcu yetiştirebilmek için çalışmalarımıza başladık. Amacımız 7-8-9., sınıf öğrencileri arasında uzun boylu ve bu spor ilgi duyan gençleri tespit ederek onları yetiştirip yarışlara hazır hale getirmek için çalışacağız. Bu anlamda Adıyaman’ın gelecekte yetiştirdiği çok başarılı sporcular ve kürek takımları ile Adana ve Sakarya’dan sonra önemli bir bölge olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, bu organizasyonun Adıyaman ve ülkemiz için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Adıyaman’ın kültürünü tanıtmak için dünyanın bütün ülkelerinden sporcu ve vatandaşları beklediklerini kaydetti.
Öztin, "Adıyaman tarihi ve kültürel varlıklarıyla ’açık hava müzesi’ konumundadır. Atatürk Barajı Göleti bu spor için uygun olmasından dolayı tercih ediliyor. Biz de bu tercihi kentimiz için kullanarak, dünyaya adımızı duyuracağız" dedi.