Adıyaman’da Yamaç Paraşütü Gösterisi Yapıldı

Adıyaman’da Yamaç Paraşütü Gösterisi Yapıldı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Tabiat parkı Adaca tepesinde Tut Hava Sporları Kulübü tarafından sportif amaçlı yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildi.
Son yıllarda büyük ilgi gören hava sporlarından olan yamaç paraşütü, ilçenin güneyinde bulunan ve geniş bir alanın kuş bakışı izlenebildiği Adaca tepe yamaç paraşütçülerinin gözdesi olma yolunda ilerliyor. Tut Hava Sporları Kulübü üyesi 6 paraşütçü bin 50 metre yüksekliğindeki Adaca tepesinden Sportif amaçlı yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirdiler. Adaca tepe ve Gölbaşı tabiat parkı üzerinde yaklaşık 2 saat boyunca uçan paraşütçüler, ilçe halkını gökyüzünden selamladı.
Adaca Tepe’nin yamaç paraşütü ve yamaç paraşütü eğitimi açısından oldukça elverişli bir yer olduğunu kaydeden Ekip lideri Mehmet Karahan bin 50 metre yüksekliğinde bulunan Adaca Tepe’ye yol yapılırsa yurt içinden ve yurt dışından paraşütçülerin tercih edecekleri bir uçuş noktası olacağını belirterek, yamaç paraşütü sporu ile uğraşanların Gölbaşı ilçesine muhakkak gelip burada uçmalarını istedi.