Adıyamanlı IŞİD bombacısı YPG'nin elinde mi?

Adıyamanlı IŞİD bombacısı YPG'nin elinde mi?

Diyarbakır’da 5 Haziran’da HDP mitinginin bombalanması olayının faili olduğu iddiasıyla yakalanan Orhan G. ve geçtiğimiz ay Suruç’ta 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı intihar saldırısını düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün Adıyamanlı olması, dikkatleri bu kente çevirmişti.

“Adıyaman’dan IŞİD’e katılanların sayısının 200’ü bulduğu” iddiaları üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, bu isimleri tek tek araştırmaya başladı.

18 aile polise başvurarak çocuklarının IŞİD’e katıldığını söylerken, emniyet birimleri de IŞİD bağlantılı 25 ismi tespit etti. Belirlenen isimler arasında Orhan G. ile Abdurrahman Alagöz de vardı. Bu iki ismin bombalı eylemlerinin ardından, Adıyaman Emniyeti diğer il emniyet müdürlüklerine, 16 ismin daha benzer eylemler yapabileceği uyarısında bulundu.

Habertürk gazetesinden Şefik Dinç'in haberine göre, listede Adıyaman Üniversitesi’nde okurken IŞİD’e katıldığı ileri sürülen Mahmut G. de yer aldı. Ancak Mahmut G.’nin Suriye’nin Telabyad kentinde YPG tarafından yakalandığı iddia edildi. Fırat Haber Ajansı (ANF), Rojava’da yeri açıklanmayan bir cezaevinde tutulduğu belirtilen Mahmut G. ile yapıldığını öne sürdüğü bir röportaj yayınladı.

‘KONSTANTİN TABURUYLA TELABYAD’A GİTTİM’

Röportajda, Mahmut G.’nin “mayıs ayında Kilis üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılıp eğitim aldığı, ardından 27 kişilik ‘Konstantin Taburu’yla Telabyad’a gittiği” ifadesi yer aldı. YPG’nin kenti ele geçirmesinden sonra kaçarak sığındığı köyde yakalandığı ileri sürülen Mahmut G.’nin, “Şehadet ve zafer denilerek IŞİD tarafından kandırıldık. Ortada zafer veya şehadet yok” dediği iddia edildi.