Adliye Yeri Takası Kabul Edildi

Adliye Yeri Takası Kabul Edildi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 yılı son meclis toplantısı yapıldı. Meclis, Veysipaşa Mahallesi’nde bulunan Adliye Binası’nın, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan alana yapılması konusunda Başkan Çerçioğlu’na yetki verdi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, 25 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 11 meclis üyesinin mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Aksu Spor Tesisleri’nin içersinde bulunduğu arazi ile mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı Veysipaşa Mahallesi’ndeki Aydın Adliye Sarayı Binası’nın içeirsinde bulunduğu arazinin takas ve trampası görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen, takas ve trampa işlemlerinin yapılmasını uygun bulduğu ve Çerçioğlu’na takas ve trampa işlemlerini yürütmek üzere gerekli tüm çalışmaları yürütmek, protokol ve anlaşmaları yapmak, imar planında gerekli değişiklikleri yapmak için yetki verilmesini uygun bulunduğu raporlar okundu.
Raporların okunmasının ardından Aydın Barosu avukatlarının ve savcıların da konu hakkında görüşünün alındığını söyleyen Başkan Çerçioğlu, komisyon raporlarını oylamaya sundu. Komisyon raporları MHP ve AK Parti grubunun red oylarına karşılık CHP’nin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis 2015 yılı ilk toplantısını 13 Ocak Salı günü saat 16.00’da yapacak.