Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali’nin Açılış Yıldönümüne Coşkulu Kutlama

Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali’nin Açılış Yıldönümüne Coşkulu Kutlama

TAV Havalimanları tarafından işletilen Adnan Menderes Havalimanı’nda, dış hatlar terminali açılışının yıldönümü mini konserlerle kutlandı. Yolcular, aynı zamanda İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de terminallerde müzikle karşılandı.
Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından işletilen Adnan Menderes Havalimanı’nda, 2006 yılında açılışı gerçekleştirilen dış hatlar terminalinin yıldönümü kapsamında düzenlenen mini konserler terminalleri renklendirdi. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünün de kent genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığı aynı günde, Trio grubunun dünya müziklerinden geniş bir repertuarla sunduğu melodiler, İzmir’den seyahat eden yolculara her iki yıldönümünün coşkusunu taşıdı.
TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, “TAV Havalimanları olarak, İzmir’in turizm ve ticaret hacmine yeni bir soluk getirerek bölgenin dünyayla ilişkisini yepyeni bir boyuta taşıyan Adnan Menderes Havalimanı’nın 2006 yılının 9 Eylül’ünde açılışını gerçekleştirdiğimiz dış hatlar terminali yıldönümünü yolcularımızla birlikte kutluyoruz. Aynı zamanda, bugünün İzmir’in kurtuluş günü yıldönümü olması da heyecanımızı ikiye katlıyor. Bu önemli günde havalimanından seyahat eden yolcularımıza bu heyecanı düzenlediğimiz mini konserlerle taşımak istedik. Her iki yıldönümünün de coşkusunu şehrin giriş kapısı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yolcularımızla beraber yaşamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Yolcuların yoğun ilgisi ile karşılanan müzik dinletilerinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunlarından oluşan Trio grubu, gitar, saksafon ve akordeon eşliğinde dünya müziklerinden seçkiler sundu. Dış hatlar terminalinin açılış yıldönümüne özel düzenlenen müzik dinletileri, Adnan Menderes Havalimanı’nda saat 10.00 - 13.00 arasında yolcularla buluştu.
TAV Havalimanları 118 bin metrekare alana yayılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni yaklaşık 174 milyon Avro yatırımla yaparak 13 Eylül 2006’da işletmesini üstlendiği terminalin açılışını, 9 Eylül 2006’da gerçekleştirmişti. TAV Havalimanları’nın seçkin ve nitelikli tasarım zincirinin önemli bir halkasını oluşturan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın, İzmir’den dış hatlarda 55 havayolu ile 36 ülkede 86 destinasyona, iç hatlarda ise 6 havayolu ile 22 destinasyona uçuş bulunuyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2013’te önceki yıla göre yüzde 9’luk artışla yaklaşık 10,2 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.