Adnan Öztürk Antalyaspor’da

Adnan Öztürk Antalyaspor’da

Hentbol A Milli Takımı Genel Koordinatörü ve Baş Antrenörü Adnan Öztürk, Türkiye Erkekler Hentbol Süper Lig’inde mücadele eden Antalyaspor Hentbol Takımı’nın Sportif Direktörü görevine getirildi.
Hasan Subaşı Kulüp Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Hentbol Şube Sorumlusu Hakan İrban da katıldı.
Törende konuşan Adnan Öztürk, Antalyaspor’u hentbolün markası haline getirmek istediklerini söyledi. Antalyaspor ailesine katılmaktan mutlu olduğunu dile getiren Öztürk, "Antalyaspor’daki heyecan ve potansiyeli görünce dayanamadım. Sadece üst yapıda bir takım oluşturup o takımla kısa vadede başarı hedeflemek yerine Antalyaspor’un kendi çocuklarını 5 yıllık bir süreçte takıma kazandırıp o oyunculardan kurulu takımla hedefe gitmek en büyük amacımız" dedi.
Geçen sezon Ankara İl Özel İdare takımının hocalığını yaptığını ifade eden Öztürk, "Takımda yabancı oyuncu olmadan final oynadıklarını ve bunu Antalyaspor’la da yapmayı istiyorum. Antalya’da hentbol potansiyelini harekete geçirmenin yanında, takımda yeni yapılanma sürecini başlatacağız. Genç milli takım oyuncularıyla transfer görüşmesi yapıyoruz. 3-4 oyuncu ilave edeceğiz" diye konuştu.
Takımın sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle sıkıntılar yaşadığını kaydeden Öztürk, "İki hafta sonra lige yaklaşık bir ay ara verilecek. Bu ara da dört dörtlük takım haline dönüşmeyi hedefliyoruz" dedi.
Hakan İrban ise hedeflerinin Avrupa şampiyonalarını zorlayan bir takım oluşturmak olduğunu ifade etti.
Dernek Başkanı Nafiz Tanır da bu sezon lige damga vurmak için uzun vadeli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Tesislerin gelecek yıllarda tamamlanmasıyla hentbolda daha geniş bir yelpazede oyuncu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kulüp olarak bütün kaynaklarımızı zorluyoruz. Hentbol şubesi ve diğer branşlarda başarılı olmak hedefimiz. İlk düşüncemiz bu branşların altyapısını geliştirmek" ifadelerini kullandı.
Öztürk sözleşmeyi imzalayarak, Antalyaspor formasıyla gazetecilere poz verdi.