ADRASAN VE OLİMPOS’TAKİ KAÇAK YAPILAR TESPİT EDİLİYOR

ADRASAN VE OLİMPOS’TAKİ KAÇAK YAPILAR TESPİT EDİLİYOR

Antalya’nın Kumluca ilçesinde zabıta ekipleri tarafından Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespit çalışmaları devam ediyor,
Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespiti için çalışma başlattı. Çalışmalarda bazı yeni yapıların imar kanununa aykırı olduğu tespit edilerek, yapı sahipleri uyarıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, amaçlarının hiç kimseye ceza kesmek olmadığını, ancak kanunlara aykırı bir şekilde yapı yapan kişi ya da kişilere müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Bir yapının yapılabilmesi için belli kanun ve kurallar olduğunu ifade eden Çetinkaya, herkesin bu kanun ve kurallara uyması gerektiği aksi takdirde mülki idare birimi olan belediyenin gerekli işlemleri yapacağını hatırlattı. Çetinkaya, “Hepimiz aynı ilçede yaşıyoruz. Hiç kimsenin bir diğerinden üstünlüğü yok. Herhangi bir yapı yapılacaksa, bu konuda herkes kanunlar ve kurallar çerçevesinde hareket ederek yapılarını yapması gerekiyor. Belediye olarak hukuka aykırı yapılara kesinlikle göz yumulmayacak. Bu konuda halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz” dedi.
Geçmişte yapılan bazı kaçak yapılarla ilgili hukuki süreçlerin devam ettiğini belirten Çetinkaya, belediye olarak Adrasan ve Olimpos başta olmak üzere diğer bölgelerde de, kaçak yapılar konusundaki çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.