Advocaat, Fenerbahçe ile ilk sınavında

Advocaat, Fenerbahçe ile ilk sınavında

Pereira’nın yerine göreve getirilen tecrübeli teknik adam, ilk sınavını Grasshoppers takımı karşısında verdi. Hollandalı teknik adam sahaya 4-3-3 sistemi ile çıktı. Advocaat maça, Volkan, van der Wiel, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Emenike, Chahechouhe ve Fernandao ilk 11 ile başladı.

Fenerbahçe’de 4 eksik

Fenerbahçe’de sakatlıktan yeni kurtulan Simon Kjaer ve Josef de Souza ile cezalı durumda olan Volkan Şen ve Alper Potuk Grasshoppers karşısında forma giyemeyecek.

Demirel ilk 11’de, Robin Van Persie yedekte

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel, 100 gün sonra formasına kavuştu. Geçen sene sezonun 33. haftasından yaşadığı sakatlığın ardından bel fıtığı ameliyatı olan Demirel, Grasshoppers karşısında formasına kavuştu. Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie ise yedek kulübesinde forma şansı bekleyecek. Ayrıca Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği İsmail Köybaşı ise yedek kulübesinde şans bekleyecek.

Fenerbahçe’nin 25 yıl sonra ikinci Hollandalı

Fenerbahçe 25 yıl sonra ikinci bir Hollandalı teknik adam ile sahaya çıkacak. Sarı-lacivertliler, 1991 yılında ilk olarak Guus Hiddink yönetiminde Karadeniz temsilcisi Trabzonspor karşısına çıkmıştı. Geçen 25 yılın ardından sarı-lacivertliler, tecrübeli Teknik Direktör Dick Advocaat yönetiminde sahaya çıktı.

Taraftar Advocaat’a destek verdi.

Maçtan önce ısınmaya çıkan futbolcularını saha kenarında seyreden Advocaat’a, taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Advocaat’ı tribünlere çağıran taraftarlar uzun süre tecrübeli teknik adamı alkışladı.