AFAD’IN SURİYELİ AİLELERE YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

AFAD’IN SURİYELİ AİLELERE YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli ailelere AFAD’ın yardımları sürüyor.
Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, Suriyeli ailelere Malatya Valiliği AFAD tarafından yardımların başladığını belirterek MABEK dışında Malatya’nın çeşitli mahallelerinde kalan Suriyeli birçok ailenin bulunduğunu söyledi.
Kamp dışında kalan Suriyeli ailelerin kayıtlarının olmaması nedeniyle AFAD tarafından herhangi bir yardım yapılamadığını aktaran muhtar Yiğit bu nedenle Suriyeli ailelerin yakacak ve gıda ihtiyaçlarının mahalleli ve STK’lar tarafından karşılandığını söyledi. MABEK dışında mahallelerde kalan Suriyeli ailelerin muhtarlar aracılığıyla AFAD tarafından kayıt altına alındığını ifade eden Yiğit, “Kayıtların ardından bu ailelere geçici kimlik numaraları verildi. Muhtarlar geçici kimlik alanlara ikametgah vererek AFAD’a kayıtlarını yaptırdılar. AFAD bünyesinde oluşan isim listesi doğrultusunda mahallelerde kalan Suriyeli ailelere ilk etapta battaniye ve temizlik malzemesi veriliyor” dedi.
Tecde Mahallesi’nde yaklaşık 25 Suriyeli ailenin olduğunu söyleyen Muhtar Ali Yiğit, “Mahallemizdeki bulunan ailelerin yakacak ihtiyaçlarını mahallede toplamak suretiyle karşıladık. Ancak birçok aileye yardım ulaştırmada sıkıntı çekiyoruz. AFAD yetkililerinden aldığımız bilgiye göre kayıtları yapılan ailelere yakacak ve gıda yardımının da yapılacağını söylediler” diye konuştu.