Afganistan'da 7.6 büyüklüğünde deprem

Afganistan'da 7.6 büyüklüğünde deprem

Pakistan ise şiddetli depremin büyüklüğünü 8,1 olarak duyurdu.En az bir dakika süren depremin Kabil, İslamabad ve Yeni Delhi'de binaları salladığı ve insanların panikle dışarı kaçtığı bildiriliyor.

Afganistan'ın kuzeydoğusunda 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFP haber ajansı Pakistan'da da etkili olarak hissedilen şiddetli depremde 52 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü, depremin 196 kilomerte derinlikte meydana geldiği belirtti. 7.6 büyüklüğüdeki depremin merkezinin Afganistan'ın Feyzabad'a 82 kilometre uzaklıktaki Hindikuş dağları olduğu iddia edildi.

5 ÜLKEDE DAHA HİSSEDİLDİ

Deprem Pakistan ve Hindistan'ın yanı sıra Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan'da da hissedildi. Gelen ilk bilgilerde depremin Pakistan'da gerçekleştiği ve 7.7 büyüklüğünde olduğu belirtilmişti.


PAKİSTAN DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 8,1 OLARAK DUYURDU


Pakistan Radyosu ise depremin büyüklüğünü 8,1 olarak duyurdu. Depremin en şiddetli hissedildiği Kabil'de ve Pakistan'ın başkenti İslamabad'da halk panik halinde sokağa dökülürken, trafik kilitlendi.

Çok sayıda kentte elektrikler kesildi. Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da resmi makamlar can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı.