Afganistan'da intihar saldırıları: 3 Türk Mühendis öldü

Afganistan'da intihar saldırıları: 3 Türk Mühendis öldü
Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde Türk işçileri taşıyan bir minibüse düzenlenen intihar saldırısında üç Türk mühendis öldü, bir Türk mühendis ile bir Afgan çocuk da yaralandı. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerini açıkladı.

DIŞİŞLERİ İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Afganistan'da faaliyet gösteren EMTA İnşaat Şirketimiz çalışanlarını Kabil'e yaklaşık 150 kilometre mesafede, Celalabad vilayetindeki şantiyeye taşıyan servis taşıtına yönelik olarak bu Sabah (2 Haziran) uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen bir saldırıda bulunulduğu ve bunun sonucunda EMTA çalışanlarından Proje Müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül isimli vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettikleri, Ahmet Şahinoğlu adlı vatandaşımızın da yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşımıza acil şifa diliyoruz. Faili henüz bilinmeyen bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Afganistan makamlarının ivedilikle bu terör eyleminin faillerini yakalayarak adalete teslim etmelerini bekliyoruz. Diğer yandan, dost ve kardeş Afganistan'a her alanda yardımcı olmak hususundaki irademiz muhafaza edilmektedir."

TALİBAN ÜSTLENMEDİ

İHA muhabirinin telefonla ulaştığı Taliban sözcüsü Zahibullah Mücahit hayatını kaybeden 3 Türk’e yönelik saldırıyı Taliban’ın gerçekleştirmediğini belirtti.