Afrikalı Euro Dolandırıcıları Yakalandı

Afrikalı Euro Dolandırıcıları Yakalandı

Eskişehir’de, özel solüsyonlarla kağıttan Euro yaparak dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 2 kişi İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.
Yapılan açıklamaya göre; edinilen bilgi üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda; Mali uyruklu R. C. (34) ve Kamerun Uyruklu K.C. (29) isimli şahısların, müşteki T.C. (35) ile irtibatlı oldukları tespit edilerek dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları belirlendi. Afrika uyruklu iki şüpheli şahıs ,dolandırıcılık olayında kullanmış oldukları özel solüsyonlar ve gerçek banknot boyutunda kesilmiş, üzerine Euro resmi işlenen siyah kağıtlarla içerisinde tozlar bulunan tüpler ile birlikte suçüstü yakalandı.
NASIL DOLANDIRIYORLAR
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bu yöntemle üzeri siyah boya ile kaplanmış sahte olmayan banknotlar sahte paraların üzerine konuluyor, gerçek olan bu paralar kimyasal solüsyonlara batırılarak üzerindeki boyadan arındırıyor, bu şekilde vatandaşlarımızı kandıran dolandırıcılık sahte paraları ve özel solüsyonu belirli fiyatta bırakarak ortadan kayboluyorlar” denildi.
Şüpheli R.C.’ in pasaportunun bulunmadığı, yasal olmayan yollardan İran sınırından giriş yaptığı, K.C.’ nin ise pasaportunun bulunduğu, İstanbul Atatürk Hava Limanından ülkemize giriş yaptığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, “Her iki şüpheli de savunmaları alındıktan sonra sınır dışı edilmişlerdir” diye belirtildi.