Afrin Harekatı'nda teröristlere büyük darbe!

Afrin Harekatı'nda teröristlere büyük darbe!

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Afrin'de terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı harekatı 5. gününde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri dün akşam yaptığı açıklamada şu ana kadar en az 260 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

18 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

ÖSO ve TSK, Afrin'in batısı, kuzeyi ve kuzeybatısından başlatılan operasyonda, toplam 18 noktayı ele geçirmişti. Bu noktalar arasında Şenkal, 10 km doğusundaki Bali ve Kurni, Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısında bulunan Adah Manli, Bakki ve Balal Kuy, Şeyh Ubaşı, Marsu ve Haftar, Şeyh Harüz köyü ile bu köyün yakınındaki Şeyh Harüz tepesi de yer alıyor.

Denetim sağlanan köylerde yaşayan sivillere köylerinde kalmaları ve yaşamlarına devam etmeleri isteniyor. Bu noktalarda güvenliği sağlamak için ÖSO grupları mevzilenirken, operasyon kuvvetleri diğer noktalara doğru kapsamlı harekâtı sürdürüyor.