Afyon'da 83 kişi zehirlendi

Afyon'da 83 kişi zehirlendi
Afyon'da 83 kişi yedikleri düğün pilavından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 83 kişiden 15'i tedavi edilmek üzere hastaneye yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar merkeze bağlı Çayırbağ Beldesinde öğlen saatlerinde başlayan bir düğündü davetlilere yemek ikram edildi. İddiaya göre ikram edilen yemek menüsünde bulunan etli pilavdan yiyen davetlilerden 51 çocuk mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayeti ile 112 Acil Servise ait ambulanslar ve kendi imkanları ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Acil Servislerine kaldırıldılar. Hastaneye kaldırılan çocukların hemen hemen hepsine serum takıldığı ve bazılarının midesinin yıkandığı belirtilirken, 15 çocuğun ise tedavi için yatırıldığı belirtildi. Hastanelerdeki personel izinlerin geçici süreliğine kaldırıldığı kaydedilirken, sağlık görevlilerinin çoğunun zehirlenen çocuklara müdahale için hastanelere çağırıldıkları bildirildi.

Olayla ilgili bilgi veren Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, durumun kontrol altında olduğunu söyleyerek, sıkıntılı bir durumun olmadığını kaydetti. 51 çocuğun Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde, 32 yetişkinin ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını belirterek, çoğunun yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiklerini kaydetti. Olayın duyulmasının ardından 2 hastanede de bütün imkanların seferber edildiğini belirten Erenoğlu, ilk andan itibaren sayının artabileceği düşünülerek gerekli bütün önlemlerin alındığını kaydetti.

Çocuklar aynı şikayetle başvurdular

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Feşçekoğlu ise, hastanelerine 51 çocuğun getirildiğini ve bunlardan 15’inins yatırıldığını ifade ederek, “Bugün Çayırbağ Beldesinde yenilen düğün yemeğinden sonra ortaya çıkan bir toplum zehirlenme olayı söz konusu. Hastanemize müracaat eden 50 civarında çocuk var. Uygun görülenleri yatırıldı, 15 tanesi gözlem altında. Diğer hastalarda yatırıldı, hayati tehlikesi olan hastamız yok. Bütün sağlık önlemleri alındı, üst düzey sağlık yöneticilerimizin bilgisi dahilinde gerekenler yapıldı, şuan herhangi bir problemimiz yok. Hastanemizde kontrol altındalar. Çocuklar genel olarak karın ağrısı, kusma ve ishal şikayetleri ile başvurdular. Yenilen etli pilav yemeğinden dolayı ortaya çıkan bir zehirlenme tablosu söz konusu. Hastalarımıza gerekli müdahale yapılıyor. Akşam saat 19.30 civarında ilk hastamız geldi, o andan itibaren diğer ekiplerimizde göreve çağrıldı” dedi.

Öte yandan, hastaneye kaldırılan çocukların yaşının 5 ila 11 arasında değiştiği kaydedildi.