Afyonkarahisar’a 9 "tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" Kurulacak

Afyonkarahisar’a 9 "tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" Kurulacak

Afyonkarahisar’a, 2 bin 850 dekarlık alanda toplamda 9 bin 550 adet büyük baş hayvan beslenmesi planlanan "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulması için çalışmalara başlandığı bildirildi.
Proje ile ilgili Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Bolvadin ilçesine 2 bin 850 dekarlık alana kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, 48 adet 100 başlık, 19 adet 250 başlık olmak üzere 67 adet besi işletmesi kurulmasının planlanmakta olduğu, yılda toplam 9 bin 550 adet büyük baş hayvanın beslenmesinin planlandığı ve proje tamamlandığında 367 kişiye istihdam olanağı sağlanacağı belirtildi.
Gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Güner, Afyonkarahisar’ın hayvancılık konusunda marka bir şehir olduğuna dikkat çekti. Güner, "Bunun ihracat kalemleri açısından ve mevcut sektörün daha disipline edilip kaydı hale getirip daha verimli disiplinli kurumsal çalışmalar yapılması açısından bir organize hayvancılık bölgesinin hayata geçirilmesi gerektiğini düşündük. Bu anlamda burada yer alan kardeşlerimize başta vergi muafiyeti olmak üzere daha modern teknolojilerle ve teknikler kullanılmak amacıyla bizden önceki dönemde önemli bir çalışma başlatılmış ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından bu dirayetli şekilde takip edilmiş ve belli bir olgunlaşma aşamasına gelmiş. İnşallah bu şehirde bundan sonra şuanda gördüğünüz gibi bu şehri tek bir kişiyle yönetmeyeceğiz. Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz ve parolamız hep birlikte Afyonkarahisar daha ileriye diyeceğiz" dedi.
Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ve Bolvadin TDİOSB çalışmasını yürüten kurum ve kuruluşlar da katıldı.