AFYONKARAHİSAR’DA 3 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ SOBA FACİASININ ARDINDAN

AFYONKARAHİSAR’DA 3 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ SOBA FACİASININ ARDINDAN

Afyonkarahisar’da dün meydana gelen karbonmonoksit faciasında hayatını kaybeden 3 kardeş bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede hayatını kaybeden kardeşlerden 11 yaşındaki Yasemin’in, aynı yaştaki en samimi arkadaşının tabutunun yanı başında biran bile olsa ayrılmaması yürekleri dağladı.
Olay, dün Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi Selçuklu Mahallesi’nde meydana gelmiş, sobadan sızan karbonmonoksit gazı Kostak ailesinin üzerine adeta dehşet gibi çökerek 3 kardeşin yattıkları yatakta ölümlerine neden olmuştu. Meydana gelen olayda Yasin (16), Yunus Emre (14) ve Yasemin (11) Kostak kardeşler zehirlenerek hayatını kaybetmiş, anne Fatma Kostak ise olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırmıştı.
EVDE HELALLİK İSTENDİ
Dün hatını kayden kardeşler için bugün İscehisar İlçesi Selçuklu Mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Cenazeler camiye getirilmeden önce facianın meydana geldiği eve getirilerek yakınlarından son defa helallik alındı. Cenaze aracında tek tek çocukları gören yakınları sinir krizleri geçirirken acılı baba Mehmet Kostak ise aile fertlerinin yardımıyla ayakta durabildi. Helalliğin alınmasının ardından çocukların cenazeleri, Selçuklu Camiine getirildi. Burada çocuklar için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik de katıldı.
ARKADAŞI TABUTUN BAŞINDAN AYRILMASI
Cenaze töreninde kameralara yansıyan bir detay ise yürekleri dağladı. Faciada hayatını kaybeden kardeşlerden Selçuklu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Yasemin Kostak’ın en samimi arkadaşı Gamze D.’nin, sonsuzluğa uğurladığı arkadaşının tabutunun başından biran bile olsa ayrılmadığı gözlendi. Hayli hüzünlü olduğu gözlenen minik Gamze, cenaze namazı bittiğinde arkadaşını kabre kadar uğurladı. Faciada yaşamını yitiren çocukları cenazeleri kılınan cenaze namazı sonrası İscehisar İlçe Belediyesi Asri Mezarlığında toprağa verildiler.
ANNE İÇİN KRİTİK EŞİK ATATILAMADI
Öte yandan anne Kostak’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın da sürdüğü bildirildi. Olayda ölen çocuklardan Yunus Emre ve Yasemin Kostak’ın Selçuklu İlköğretim Okulu’nde 5 ve 8. sınıflarda öğretim gördükleri kaydedilirken, ağabeyi Yasin Kostak’ın ise İscehisar Çok Programlı Lisesi 3. sınıfta olduğu öğrenildi. Ayrıca ağabeyi Kostak’ın İscehisar Belediyesi Futbol Kulübü alt yapısında top koşturduğu da öğrenildi. Ailenin facianın yaşandığı evi geçtiğimiz yıl yaptırdıkları ve henüz 8-9 aydır burada yaşadıkları belirtildi.