Afyonkarahisar’da Çaldilar, Bozüyük’te Yakalandılar

Afyonkarahisar’da Çaldilar, Bozüyük’te Yakalandılar

Afyonkarahisar’da ile birlikte Türkiye’nin 3 değişik ilinden daha park halindeki otomobillerin camını kırarak hırsızlık yaptıkları iddia edilen 4 şahsın Bozüyük’te yakalandıkları belirtildi.
Olayla ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların araçlarından değerli bir şey bırakmamaları konusunda uyarılara bulunuldu. Açıklamada Afyonkarahisar’da meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ise şu ifadelere yer verildi:
“25 Ocak bir alışveriş merkezi önünde park halindeki hususi otonun camı kırılmak suretiyle hırsızlık olayı meydana gelmiş, yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren şahısların kırmızı renkli bir araçla olayı gerçekleştirmiş oldukları tespit edilmiştir. Araçla ilgili olarak yapılan çalışmalarda ise benzer özelliklerdeki araç ile Konya ve Kütahya illerinde de benzer yöntemle hırsızlık olayları gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır. Aracın kiralık olduğu ve Bursa’ya doğru hareket halinde olduğunun tespit edilmesi üzerine güzergahtaki il ve ilçelere bilgi verilmiş, aracın Bilecik’in Bozüyük ilçesinde durdurularak aranması sağlanmıştır. Araçta yapılan aramada 4 şüpheli şahıs ve ilimizden çalınan malzemeler ele geçirilmiştir. Hırsızlığa konu malzemeler müracaat sahiplerine teslim edilerek, şahıslarla ilgili düzenlenen dosya adliyeye sevk edilmiştir. Bu hususla ilgili olarak vatandaşlarımızın araçlarını mutlaka kilitlemeleri ve değerli eşyalarını dışarıdan görünür vaziyette bırakmamaları hususlarında duyarlı olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”