Afyonkarahisar’da Kurban Bayramına Doğru

Afyonkarahisar’da Kurban Bayramına Doğru

Kurban Bayramına 23 gün kala 306 bin büyükbaş ve 850 bine yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu Afyonkarahisar’da kurbanlıklar pazarlara inmeye başlarken, yetkililer, vatandaşlardan kurbanlık seçerken dikkatli olmalarını istedi.
Kentte biri merkezde, 3’ü ise ilçelerde olmak üzere toplamda 4 hayvan pazarında kurbanlık satışı yapılacağı belirtilirken, satışların bu hafta sonundan başlayarak artmasının beklendiği kaydedildi. Kurbanlık alımı konusunda bilgisine başvurulan Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kurban alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Arap, vatandaşların kesinlikle pasaport ve kulak küpesi olmayan hayvanları almaması gerektiğini ifade etti.
Kurban bayramı nedeni ile kurulan pazarlarda müdürlük görevlileri tarafından her zaman yapılan denetimlerin daha fazla arttırılacağını ve kurbanlık hayvanlarla ilgili gelebilecek her türlü şikayet ve ihbarın değerlendirileceğini belirten Arap, “Kentimizde şuanda sistemimize kayıtlı yaklaşık 306 bin büyükbaş ve 850 bine yakın küçükbaş hayvan var. Kurbanlıkların pasaportları ve küpeleri muhakkak olmalı. İl dışından gelen bir hayvan ise ‘03’ taşımıyorsa kulak küpesi, veteriner sağlık raporu muhakkak olmalı. Satıcıların elinde bu belgeler olmalı. Alıcı satıcıdan bu belgeleri görmeyi talep edebilir. Kurban satışına uygun sağlıklı hayvanlar olması lazım. Şüpheli, hastalık belirtisi görülen hayvanlar varsa vatandaşlar bunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlüğü yetkililerine bildirmeleri gerekiyor. Afyonkarahisar’da 1 merkezde 3 ilçede hayvan pazarı olacak, kurbanlık satışları da burada yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerinin pazarlarda denetim yapıyorlar, son 15 gün kaldığında bayrama bu denetimler daha fazla arttırılacak. Vatandaşlar herhangi bir şikayet konusunda görevlilerimize müracaat edebilir ya da müdürlüklerimize gelebilirler” dedi.