Afyonkarahisar’ın Orman Yangını Bilançosu

Afyonkarahisar’ın Orman Yangını Bilançosu

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, kentte bu sene yangın sezonunda 5 orman yangını meydana geldiğini ve çıkan yangınlarda toplamda 10,5 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü kaydederek, “Bu seneki rakamlara baktığımızda yangınlarda mevsimsel bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Kent genelinde 2014 yılı 8 aylık dönemde Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde meydana gelen yangınlarla ilgili bilgiler veren Kalyoncu, bu sene müdürlük olarak orman yangınları ile 9 arazöz ve 100 personel ile mücadele verildiğini söyledi. Kalyoncu, orman yangınları ile mücadelenin olmazsa olmaz değişmez kurulanın yangınlar konusunda bilinçli toplum olduğuna dikkat çekti. Çıkan yangınların geneline bakıldığı zaman büyük çoğunluğunun insan hatasından kaynaklandığını ifade eden Kalyoncu, müdürlüğün sorumluluk alanı içerisinde olan ve ormanlık alan dışı diye tabir edilen bölgelerde ise 25’e yakın yangının meydana geldiğini ve bu yangınlarda da yaklaşık 150 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü dile getirdi. Yangınlarda sevindirici olanın ise can kaybı ya da yaralanmanın olmaması olduğunu anlatan Kalyoncu, şöyle devam etti:
“Bu sene meydana gelen yangınlarda müdürlüğümüz personeli fedakarca görev yapmış, gerek yangının önlenmesi gerekse de yangına müdahale sırasında başarılı çalışmalar göstermişlerdir. Ayrıca bölgemizde zarar gören ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması ile ilgili gerekli çalışmalarda titizlikle yürütülmektedir.”