Afyonkarahisarlı Örnek Kadın Girişimci

Afyonkarahisarlı Örnek Kadın Girişimci

Afyonkarahisar’da bir kadın girişimci açtığı yöresel hamur işlerinin yapıldığı dükkan ile kadınların istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini gösterdi.
Yöresel gıdalarıyla meşhur Afyonkarahisar’ın en beğenilen lezzetlerinden olan bükme, kadın bir girişimci için iş sahası oldu. Örnek kadın girişimci Zakire Madenci, açtığı Bükme Diyarı isimli iş yeri ile kentte köy ekmeği, gözleme, katmer, ağzı açık ve poğaça gibi yöresel lezzetleri gerçek tatlarıyla müşterilerin beğenisine sundu. Hem maddi kazanç sağlamak hem de merdiven altı üretimi sona erdirmek için kolları sıvayan Madenci, Taş Medrese karşısında "Bükme Diyarı" adıyla açtığı işletmeyle sektöre yenilik kattı. Eşi Mustafa Madenci’nin de desteğini arkasına alan Zakire Madenci, unlu mamullerinin yapımında usta olan üç bayanla birlikte Afyonkarahisar halkına adeta lezzet şöleni sunuyor. Yaklaşık 6 aydır hizmet veren Bükme Diyarı’nda, köy ekmeği, gözleme, katmer, ağzı açık ve poğaça gibi unlu mamullerin de satışı yapılıyor.
Ürettikleri tüm ürünlerde birinci kalite malzemeler kullandıklarını belirten Madenci, hijyen kurallarına da büyük önem verdiklerini söyledi. Müşteri sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Madenci, günün bazı saatlerinde siparişlere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Özel siparişler de aldıklarını ifade eden Madenci, ev ve iş yerlerine de servis hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.