Ağabeyinin Yerine Sörfçü Oldu, İki Kez Dünya Şampiyonluğunu Kazandı

Ağabeyinin Yerine Sörfçü Oldu, İki Kez Dünya Şampiyonluğunu Kazandı

İki yıl üst üste dünya şampiyonluğunu kazanan İzmirli rüzgar sörfçüsü Fulya Ünlü, Türkiye’nin gururu oldu.
Türkiye’nin rüzgar cenneti Alaçatı’da, “kurs yanmasın” diye ağabeyinin yerine 2007 yılında başladığı rüzgar sörfüne olan aşkı Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü’yü (18) iki kez üst üste “Genç bayanlar” dünya şampiyonu yaptı. Son 4 yılda Türkiye şampiyonluklarına da ambargo koyan Fulya Ünlü, hedefinin büyükler kategorisinde de şampiyon olmak olduğunu söyledi.
ANTRENÖRÜ ÇAĞLA KUBAT
Her şeyin, ailesinin Alaçatı’dan yazlık almasıyla başladığını belirten Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü, “Henüz 10 yaşındayken Alaçatı’da yazlık aldık. Ailecek merak edip rüzgar sörfü yarışlarını izlemeye gittik. Ağabeyim Oktay, hevesle hemen kurs almak istedi ve kayıt yaptırdı. Daha sonra kursa gitmekten vazgeçince, kurs yanmasın diye ben gitmek istedim ve 10 yaşında ilk dersimi aldım. Tek bir ders beni etkilemeyi başardı ve bu spor ile ömür boyu ilgilenmeye karar verdim. Tabii ki bana en büyük desteği her zaman ailem verdi. Antrenörüm Milli Sporcu Çağla Kubat’ın da desteğini unutamam. Kendisi beni yurt dışında düzenlenen yarışlara katılmam konusunda ikna etti. Onun dersleri sayesinde yurtdışında ilk başarımı da 2013 yılında IFCA Dünya Genç Bayanlar Şampiyonu olarak elde ettim” dedi.
İKİNCİ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU
Genç bayanlar kategorisinde 4 yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan Fulya Ünlü, geçen ay Fransa’da gerçekleştirilen Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası’na katıldı. Hava muhalefeti nedeniyle bazı yarışların yapılamadığı turnuva sonrası, Fulya Ünlü, yıl genelinde Türkiye, Türkmenistan ve Fransa’da aldığı 3870 puanla PWA Genç Bayanlar Dünya Şampiyonu oldu. Çeşitli ülkelerden 28 sporcuyu geride bırakarak üst üste şampiyon olan Ünlü, Yeni Zelanda’da yapılan ödül törenine ise sınavları nedeniyle katılamadı. Ünlü’nün ödülünü, antrenörü Çağla Kubat’ın sörfçü eşi Jimmy Diaz aldı. Henüz 18 yaşında olmasına karşın 21 yaş kategorisinde şampiyon olduğunu kaydeden Fulya Ünlü, hedefinin büyükler kategorisinde de dünya şampiyonu olmak olduğunu söyledi.