Agd Erzincan Şubesinden Mekke’nin Fethi Programı

Agd Erzincan Şubesinden Mekke’nin Fethi Programı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Erzincan Şubesi tarafından gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi konulu programa Erzincanlılar yoğun ilgi gösterdi. Erzincan İl Müfftülük Konferans Salonunda yapılan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mekke’nin Fethi konulu Anadolu Gençlik Derneği’nin tanıtımının yapıldığı bir sunum izleyicilere sunuldu.
Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şube Başkanı Salih Turan, Anadolu Gençlik Derneğinin 81 ilde bu fetih programını gerçekleştirdiklerini ve fetihlerle fethedilmiş bu topraklarda noel kutlaması adı altında bir sapkınlık yaşandığını ifade ederek alkol ve uyuşturucunun tavan yaptığı bu kutlamanın masumiyetinden bahsedilemeyeceğini söyleyerek derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Turan’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Kurra Hafızı, Sultan Ahmet Camii imamı Emrullah Hatipoğlu tarafından Mekke’nin Fethi hakkında davetlilere konferans veirldi.
Daha sonra Hasan Pakdemir’in ilahi seslendirmesiyle devam eden programda bu yıl ikincisi düzenlenen liseli öğrenciler arasında Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Öte yandan yarışmada birinci olan Esma Yılmaz adındaki öğrenciye birincilik ödülü olarak Umre hediye edildi.