Agü Spor Basketbol Yönetiminden 1. Devre Değerlendirmesi

Agü Spor Basketbol Yönetiminden 1. Devre Değerlendirmesi

AGÜ Spor Basketbol takımı yönetimi yaptığı basın açıklamasında 2014-2015 sezonunun ilk yarısının sona erdiği belirtilerek, ligi averajla 3. sırada bitirmelerinin kendilerini mutlu ettiği ifade edildi.
AGÜ Spor yönetimin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verild; "2014-15 sezonu 1.devresi sona erdi. Ligi averaj ile 3. sırada bitirmemiz yönetim olarak bizleri çok memnun etmiştir ve sezon sonu hedefimiz adına umutlandırmıştır. AGÜ Spor olarak her sezon ligde ilk 3 sırada yer alabilmek ve Eurolig gibi büyük bir organizasyonda geçen sezondan sonra bu sezon da son 8 takım umudumuzu yaşatabilmek kulüp olarak bizleri heyecanlandırmaktadır. Sportif başarılarımızın yanı sıra her geçen gün artan ve TKBL de elde ettiğimiz en yüksek seyirci ortalaması da şehrimizin takımımıza verdiği destek ve güvenin bir göstergesidir. Centilmen AGÜ Spor taraftarımıza çok teşekkür ederiz."
Oyuncularının performanslarına değinen yönetim, "TKBL de 1.Devre oynanan 13 maç sonunda ligin en fazla sayı atan Türk oyuncusu 1991 doğumlu Pınar Demirok (138 toplam ve 10.6 ortalama) ve maç ortalamasını göz önüne alındığında 5.4 ile toplam ribaunda 1. sırada yer alan 1991 doğumlu Esra Ural, kulübümüzün gurur kaynağı olmuşlardır. Ayrıca 1995 doğumlu Sinem Ataş’ın aldığı 13 dakika ortalama süre ve 1990 doğumlu Cansu Arslan’ın maç başı ortalama 17 dakikada gösterdikleri performanslar ise gelecek adına kulübümüzü umutlandırmaktadır. Kısıtlı sayıdaki Türk oyuncumuzu TKBL de bu kadar efektif kullanan teknik heyetimizi de ayrıca tebrik ederiz.
Tabi ki Türk Kadın Basketboluna 6 sezon önce kazandırdığımız oyuncumuz Lara Sanders’in Avrupa’da en iyi 10 kadın sporcu içinde olması ülkemiz adına önemli bir başarıdır. Yönetim olarak kendisini tekrar tebrik ederiz" ifadeleri kullanıldı.
Yapılan açıklamada ayıca, "Artık TKBL de 2. yarı başlayacak. AGÜ Spor olarak tüm takımlara başarılar diliyoruz. Bizim kulüp olarak hedefimiz sezon sonunda da bu noktadan aşağıda olmamak ve play-off sürpriz takımı olarak finali zorlamaktır. Euroligde ise kendi hatalarımız ile kaybettiğimiz avantajımızı kalan 3 maçta tekrar geri almak ve adımızı 2.sezonumuzda da ilk 8 içine yazdırmak en büyük hayalimizdir. Tabi ki bu hedefler kolay değil ve aynı hedeflere mücadele eden rakiplerimizin bütçeleri düşünüldüğünde daha da zorlaşıyor. Ama biz de AGÜ Spor olarak son 6 sezondur gösterdiğimiz istikrarı devam ettirip daha da ileriye gitmek istiyoruz. Daha büyük başarılar için artık hazırız.
Ayrıca bizlere maddi manevi büyük destek sağlayan ve her şartta arkamızda hissettiğimiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehmet Özhaseki ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü İhsan Sabuncuoğlu’na teşekkürü bir borç biliriz. AGÜ Spor olarak bu birliktelikleri ilerleyen sezonlarda bir kupa ile taçlandırmak en büyük arzumuzdur" ifadeleri yer aldı.