Agü’de ’türkiye’nin Kervansarayları Çaliştayi’

Agü’de ’türkiye’nin Kervansarayları Çaliştayi’

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), kültürel mirasın sürdürülebilir biçimde korunması ve yönetilmesi amacıyla düzenlenen “Yol Üzerindeki Kültürel Miras: Türkiye’nin Kervansarayları” (Cultural Heritage on the Road: The Caravanserais of Turkey / International Workshop) başlıklı uluslararası çalıştaya ev sahipliği yapıyor.
Atölye çalışmaları Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Türkiye’den, mimarlık, arkeoloji, dijital belgeleme, malzeme-koruma, görsel sanatlar, tarih ve sanat tarihi alanlarından 21 araştırmacı ve 15 lisansüstü öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor.
Çalıştayda, kervansarayların mimari, tarihi ve arkeolojik bir bakış açısıyla ele alması, kültürel miras konusuna odaklanırken de koruma ve restorasyon sorunlarının, bu yapıların inşa edildikleri kültürel ve tarihi bağlamla ilişkili analizler üzerinden irdelenmesi hedefleniyor.
Atölyenin ana amacı ise; akademisyenler, öğrenciler ve koruma/yenileme uzmanları arasında yeni bir diyalog ortamı oluşturarak, ilham verici bir çerçeve yaratmak.
Kervansaray araştırmalarına dair temel bir değerlendirme oluşturmayı hedefleyen AGÜ atölyesi, hem gelecekteki araştırmalara hem de bütüncül ve sürdürülebilir kültürel miras yönetimine yön ve fikir vermeyi amaçlıyor.
AGÜ Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı çalıştay, CIERAM (International Organization for the Study of Roads & Caravanserais), Barakat Trust ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor.
Çalıştay çıktıları, AGÜ Mimarlık Fakültesi tarafından yayınlanacak.