Ahi Meydanı Kutlamalara Hazırlanıyor

Ahi Meydanı Kutlamalara Hazırlanıyor

Kırşehir’in tarihine ışık tutacak ‘Ahi Külliye’si projesi çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor.
Alanda çalışmalar aralıksız devam ederken tören alanı kutlamalar için hazır hale getirlidi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ‘Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor’ dedi.
Bahçeci, “Kırşehir tarihi için önemli bir konumda bulunan, Anadolu topraklarında geniş bir esnaf teşkilatlanmasına öncülük eden Ahi Evran-ı Veli Hazretleri’nin türbesinin bulunduğu Ahi Evran Camii ve alanında yapılacak olan Ahi Külliyesi, Kırşehir’imizin tanıtımında önemli rol üstleneceği gibi, önemli bir kültürel mirasın temsili olarak yeniden canlandırılması için de önem arz eden bir sosyal sorumluluk projesidir.
Düzenlemesi yapılacak olan yaklaşık 55.bin metre karelik alan içersinde toplam inşaat alanı 36 bin metre kare olan külliye bünyesinde Ahilik araştırma Kütüphanesi, Arasta/Bedesten, Ahilik ve Astronomi Müzesi, Usta ve Esnaf Odaları, Dükkanlar, Şadırvan, Sahne ve Tören Alanı, Butik Konaklama Tesisleri ve Yeme -İçme Mekanları ile Kırşehir’imize yakışır, tamamen doğal ahşap ve kesme taşlarla oluşturularak Mevcut camii ve türbe yapısına da uygun ve yaraşır bir mimaride yapılacaktır. Kırşehir ve Cumhuriyet tarihi için çok önemli gördüğümüz projemiz de arkadaşlarımız feragat göstererek çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bizler de bölgede her an ne yapılabilir eksik nedir? Sorusunu kendimize soruyoruz. İnşallah projemiz tam anlamı ile bittiğin de bizler de arkamızda bir eser bırakmanın ve tarihi gelecek kuşaklarımıza anlatmanın gururunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Bölgede abdesthane,dinlenme salonu,park gibi alanların çalışmaları tamamlandı.