Ahilik Haftası Saruhanlı’da Törenle Kutlandı

Ahilik Haftası Saruhanlı’da Törenle Kutlandı

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde, “Ahilik Kültürü Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlamalar kapsamında Atatürk anıtında çelenk konuldu. Törene İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından anıta çelenk koydu. Kenez, burada yaptığı konuşmada Ahiliğin Türk tarihi kadar eski olduğunu, Ahilik kavramının Oğuz Hanlığı, Uygur, Göktürk ve Hun devletlerine kadar dayandığını belirterek şunları kaydetti: “Kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelen Ahilik iş ahlakını savunan, sermayeyi ve işçinin alın terini koruyan, ahlak, bilim eğitim ve çalışma prensipleri üzerine kurulan kalite ve fiyat kontrol sistemine benzer yönleri olan ilk sivil toplum örgütüdür.”
Programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunmasının ardından ödül törenine geçildi. Manisa il genelinde Yılın Ahisi seçilen Nurettin Bakar’ın ödülünü Kaymakam Kanyılmaz verdi.
İlçede Yılın Genç Esnafı seçilen Mehmet Uzun’un ödülünü Garnizon Komutanı Karakuş, Yılın Kadın Esnafı seçilen Selcan Sarıtaş Yetişgin’in ödülünü ise Başkan Yaralı verdi.
Programın sonunda ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlar için çarşı camisinde mevlit-i şerif okundu ve aşure ikramı yapıldı.