'Ahlaksızlıktır, skandaldır'

'Ahlaksızlıktır, skandaldır'

Türkiye’nin ünlü işadamları, gazetecileri, rektörleri ve eski komutanların da aralarında bulunduğu 160 kişinin telefonlarının ‘terör ve organize suç örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle’ dinlendiği iddiasına ilişkin açıklama yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Telefonlarımın hukuka aykırı bir şekilde dinlenmesi ahlaksızlıktır, skandaldır ve telefon dinleme skandalının sorumlusu hükümettir" dedi.

"Muharrem İnce dinleme olayının ortaya çıkması sonrasında sosyal paylaşım ağı Twitter'deki hesabından açıklamada bulundu. İnce paylaştığı Twitlerde şu sözlere yer verdi;

2008 ve 2009 yıllarında ‘terör ve organize suç örgütü üyelerinin yanlarına monte edilerek’ telefonum dinlenmiş. O yıllar dönemin Ulaştırma Bakanı'nın 'yanlışınız yoksa dinlenmekten korkmayın' dediği yıllardı. Benim telefonlarımda para sıfırlama, rüşvet, cari açık kapatma, kupon arsa,ayakkabı kutusu, çelik kasa, imar, rant sözlerini duyamazlar! Benim telefonlarımda para sıfırlama, rüşvet, cari açık kapatma, kupon arsa, ayakkabı kutusu, çelik kasa, imar, rant sözlerini duyamazlar!

Ancak telefonlarımın hukuka aykırı bir şekilde dinlenmesi ahlaksızlıktır, skandaldır ve telefon dinleme skandalının sorumlusu hükümettir.

Ben 2010 yılında dönemin Başbakanına telefonlarım dinleniyor mu diye sordum yanıt vermedi: 2010'da bir kez daha soru önergesi verdim, telefonlarım dinleniyor mu dedim yine yanıt yok. Bir kez de bilgi edinme başvurusu yaparak telefonlarımın dinlenip dinlenmediğini sordum, yine yanıt vermediler! Dönemin Başbakan'ın, dönemin Adalet Bakanı'nın yanıt vermediği sorular bugün ortaya çıktı"