Ahlat Müzesi Taşınıyor

Ahlat Müzesi Taşınıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Selçuklu Mezarlığı yanında yapılan yeni müze ve karşılama merkezinin tamamlanmasıyla birlikte taşınma işlemi başlatıldı.
Mevcut müzenin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2011 yılında yapımına başlanan yeni müze ve karşılama merkezi tamamlandı. Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte mevcut müze binasından yeni yapılan müze binasına taşınma işlemi başladı. Ahlat Müze Müdürü Ziya Kılınç ve uzmanların gözetiminde, eski müzedeki eserler büyük bir titizlik ve özveri ile yeni binaya taşınıyor.
15 işçi, bir kepçe ve araçlarla mevcut müzenin bahçesinde bulunan taş eserler ile müzenin deposunda bulunan eserleri büyük bir titizlikle yeni binaya taşımaya başladıklarını belirten Ahlat Müze Müdürü Ziya Kılınç; “Yeni müze ve karşılama merkezinin tamamlanmasıyla birlikte taşınma işlemlerimizi de başlattık. İlk olarak mevcut müze bahçemizde sergilenen taş eserler kepçe yardımıyla yeni müze bahçemize taşındı. Eski Ahlat Şehri Kazıları’nda ortaya çıkan ve müze depomuzda bulunan eserlerin taşınma işlemi de uzmanların gözetiminde titizlikle yapılarak yeni binamızda teşhir edilecek salonlara taşınıyor. Yeni müzemizdeki tanzim ve teşhir işlemleri ise Bakanlıktan gelecek uzmanlar tarafından yapılacak. Aralık ayının 15’ine kadar yeni müze ve karşılama merkezine tamamıyla taşınmış olacağız” dedi.