Ahmedinejad tekrar siyasete dönüyor

Ahmedinejad tekrar siyasete dönüyor
İki dönem İran'da  cumhurbaşkanlığı yapan ve uzun zamandan beri suskun olan Ahmedinejad, pazar günü internet sitesini aktif hale getirdi.

"ahmadinejad.ir" adıyla hizmete başlayan internet sitesinde, Ahmedinejad’ın fotoğrafının üzerine büyük puntoyla "yakında geliyoruz" ifadesine yer verildi.

Ahmedinejad’ın bizzat yöneteceği site için 45 kişilik bir konseyin faaliyette bulunacağını duyurdu. Konseydeki kişilerin çoğu eski cumhurbaşkanın iktidarı dönemindeki yakın isimlerden oluşuyor.

Başkent Tahran’da eski cumhurbaşkanının ofisinde yapılan törende, söz konusu siteyle birlikte Ahmedinejad’ın İnstagram ve Google Plus gibi sosyal medyadaki hesaplarının da açılışı yapıldı.

İran’da 8 yıl cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Ahmedinejad, iktidarı Hasan Ruhani’ye bıraktığı ağustos 2013’ten itibaren siyaset alanından büyük ölçüde uzak durdu.

Son günlerde birinci yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’nin yolsuzluktan dolayı ceza alması üzerine Ahmedinejad’ın ismi sık sık ülke gündemine geldi.

Ahmedinejad, yayınladığı bildiriyle Rahimi’ye yöneltilen suçlamaların hükümetiyle bağlantısının olmadığı savunsa da Rahimi karşı bir bildiriyle Ahmedinejad’ı ağır sözlerle eleştirdi.

İran’da milletvekili seçimleri 2016’nın Mart ayında yapılacak.