Ahmet Aydın Şampiyon İlçe Sincik’ten Chp’yi Eleştirdi

Ahmet Aydın Şampiyon İlçe Sincik’ten Chp’yi Eleştirdi

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, ‘şampiyon ilçe’ Sincik’ten ana muhalefete yüklenerek, “CHP’de genel başkan değil zihniyetin değişmesi lazım” dedi.
10 Ağustos’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 95.7 oranında oy ile destek veren ve kırılması zor bir rekora imza atan Sincik ilçesine ziyaretler başladı.
Sincik ilçesi 2011 yılındaki genel seçimlerde AK Parti’ye yüzde 91.5 oy vererek kırdığı rekorunu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 95.7’lik oy ile kırdı. Son yapılan belediye seçimlerinde ise 74 üyesi bulunan CHP’ye sadece 1 oy çıkmıştı.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sincik ilçesini ziyaret edeceğini söylemesinin ardından ilk olarak AK Parti Grup Başkan Vekili ‘şampiyon ilçe’ Sincik’i ziyaret etti.
İlçe girişinde uzun bir karşılama kuyruğu ile karşılanan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın’ı AK Parti teşkilatının yanı sıra BBP’den seçilen ve istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Korkut, MHP’den seçilen ve istifa eden İnlice Belde Belediye Başkanı Mehmet Yakan karşıladı.
Ahmet Aydın ilçedeki tüm iş yerlerini dolaşarak esnaflara ve vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve teşekkürünü iletti. Aydın, gençlerin bir araya gelerek oluşturdukları Sincik Demokrasi Platformu’nu ziyaret etti.
Aydın daha sonra seçim koordinasyon merkezinde vatandaşlara seslenerek, “Sincik bizim için, Türkiye için nadide bir yerdir. Sadece bu seçimde değil, geçtiğimiz yerel seçimde de CHP’nin 74 kayıtlı üyesi olmasına rağmen CHP’ye sadece 1 oy çıkmıştı. Sincik 2011 seçimlerinde de Türkiye’de rekor kırdı. Bu seçimde de kendi rekorunu egale etti. Tarihi bir seçim geçirdik. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın teşekkürlerini ve selamlarını getirdik” dedi.
“CHP’DE ŞAHISLAR DEĞİL ZİHNİYET DEĞİŞMELİ”
Sincik ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ahmet Aydın, CHP’nin siyasetinin iflas ettiğini ve Yeni Türkiye’de CHP’nin de değişmesi gerektiğini vurguladı.
CHP’de kişilerin değil, zihniyetin değişmesi gerektiğini kaydeden Aydın şunları söyledi:
“Yeni Türkiye kapısı sonuna kadar açıldı. Yeni Türkiye’de eskiyen, köhneleşen siyasetin, muhalefetin olmaması lazım. Yeni Türkiye’de ‘yeni muhalefet’ anlayışı, halk adına siyaset yapan, halkın dertleriyle dertlenen muhalefet lazım. Yeni Türkiye’de yeni muhalefeti konuşmak gerekiyor. Bunun için zihniyetin değişmesi gerekir. Aslolan kişiler değil, zihniyetlerdir. Kim gelirse gelsin, tekçi bakış açışı, ulusalcı yapı, ayrıştıran, ötekileştiren yapı CHP’de kalmıştır. Yeni Türkiye’de bu eski siyasete pirim yok artık. Dokuz seçimdir vatandaş adeta bir ‘Osmanlı şamarı’ indiriyor ama CHP bundan ters almıyor. Parti içindeki değişiklikler CHP’yi ilgilendiren konular ama CHP’nin vesayetçilerle, paralelcilerle, milli irade karşıtlarıyla değil, milletle bir olması gerekiyor. Bizi zorlayan, millet adına siyaset yapan, hizmetler noktasında sıkıştıran, doğruya destek, yanlışı eleştiren bir muhalefet istiyoruz. CHP’nin 6 oku artık iflas etmiştir.”