Ahmet Davutoğlu 7 Kasım'da Bursa'da

Ahmet Davutoğlu 7 Kasım'da Bursa'da

Belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile kadın kolları üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Cemalettin Torun, “Şu an parti olarak kongre sürecine girmiş bulunuyoruz. AK Parti siyasi hayatına 14 Ağustos 2011’de başladı. Bu yolculuğa yeni Türkiye olarak tanımladığımız şekliyle devam edecek. Şimdi hedefimiz cumhuriyetin 100’üncü yılında, 2023’de ikinci atılımı hep birlikte yapmak. AK Parti, gücünü, birinci olağan kongre sürecinde ortaya koymuş olduğu ilkeden, millet ile imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşmeden almaktadır. Biz Ak Parti olarak gücümüzü milletimize borçluyuz. 5. olağan kongre dönemimiz resmi olarak 15 Eylül’de başladı. Bununla ilgili gerekli prosedürler tamamlandı. Nasip olursa, 18 ve 19 Ekim tarihlerinde, Bursa’da bütün mahallelerimize sandık koymak suretiyle delege seçimlerimizi şenlik havasında yapacağız" dedi.

Burada seçilecek delegelerin oylarıyla ilçe ve il yönetiminin belirleneceğini ifade eden Torun, “Bu noktada arkadaşlarımız çok önemli bir görev üstlenecek. İnşallah önümüzdeki hafta, AK Parti’ye yakışır şekilde bir delege seçiminin tamamlandığını müşahede edeceksiniz. Bütün mahallelerimize aynı saatte sandık kuracağız. Orada belirlenen delegelerimiz inşallah partimizi ileriye taşıyacak işler yapacak. Yine delege seçimlerimizin tamamlanmasından sonra genel merkezimizin verdiği takvim doğrultusunda kasım ve aralık ayında ilçe kongresini yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.




DAVUTOĞLU 7 KASIMDA BURSA’YA GELİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Kasım’da Bursa'ya geleceğini açıklayan Torun, "7, 8 ve 9 Kasım tarihlerinde Bursa’da yerel yönetimler şurası yapılacak. O gün Bursa’da çok sayıda açılışı sayın başbakanımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah sizlerle birlikte çok güzel bir ev sahipliği yapacağız. Sayın Davutoğlu Bursa’ya ilk defa başbakan sıfatıyla gelecek. Bizler de misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğiz. İlçe kongremiz ve il kongremiz ile birlikte kadın ve gençlik kollarımızın da kongreleri yapılacak” dedi.

Son günlerde yaşanan olayları da değerlendiren Torun şunları söyledi:

“Ülkemizdeki huzur ve sükunet bozulmak istenmektedir. Öncelikle şunu ifade edelim ki, ülkemiz, hükümetimizin kararlı tutumuyla çözüm sürecinde çok kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu konuda geçmişte ülkemizi karıştırmak isteyenler, barışı bozmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir. Biz millet olarak her zaman sağduyulu davranıyoruz. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi bozamaz, bu konudaki tutumumuz gayet nettir. Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin önüne çıkarılan engellerin hep birlikte kardeşçe üstesinden geleceğiz. Bu konuda dış mihrakların rolü var. Milletimizi her zaman olduğu gibi sağduyuya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.