Ahmet Davutoğlu "Ayrım yapan yapan kalleştir"

Ahmet Davutoğlu "Ayrım yapan yapan kalleştir"
Partisinin olağan grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu "Hiç kimse, bu bir haftalık ertelemeyi, iç güvenlik reformu paketinden herhangi bir şekilde zamana yayıldığı veya vazgeçildiği gibi intibaya kapılmasın. İç güvenlik reformu paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır "dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

Konuşmamın başında Sayın Müzeyyen Senar'a Allah'tan rahmet diliyorum.

AK Parti'nin siyasi serencamı Sakarya türküsüdür. istanbul'da muhteşem bir kongre yaptık. Böyle bir kongre hiçbir partiye nasip olmaz. AK Parti anlaşılmadan ortadoğu anlaşılamaz, Kafkaslar anlaşılamaz. AK Parti anlaşılmadan dünya siyaseti anlaşılamaz.

Sayın Cumhurbaşkanından aldığımız her emaneti güçlendirerek taşıyacağız. AK Parti bir vefa hareketidir. AK Parti bir kardeşlik destanının adıdır.

Çözüm süreci salt teknik bir üreç değildir, kalplerin sürecidir. Her yolu denedik. Her yöntemle bu süreci başarıya ulaştırmaya çalıştık. Çözüm sürecini engellemeye bitirmeye kalkıştılar. Biz ise inadına barış,çözüm dedik demeye devam edeceğiz.

Biz Diyarbakır ve Konya'da aynı dili konuşuyoruz. MHP ve CHP'nin oyları GüneyDoğu'da yüzde 52i geçemiyor. Türkiye'nin her yerinde vekili olan tek parti AK Parti'dir.

Bir kez daha söylüyoruz 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir'. Bu çerçevede alevi kardeşlerimiz üzerinden provokasyon yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorum milleti bölen yaklaşımlarla siyaset yapılamaz.

Bir kez daha meydan okuyorum bize iç güvenlik paketinden tek bir fıkra gösterin ki Avrupa İnsan Hakları'na aykırı olsun. Kanun maddelerini yazarken detaylı bir incelem yaptık. İktidara gelmek için kriz çıkarıyorlar.

Kılıçdaroğlu halkı direnmeye çağırdı. Halkı direnmeye çağıracağına sandığa çağırsana be adam. Beyefendinin sandıktan hiç ümidi olmadı ki.

Pazar günü Kadıköy'de bir gösteri oldu. Bir tek kişiye müdahale edildi mi? Barışçıl gösteri yapmak herkesin hakkıdır. Barışçıl gösteri yapmak herkesin hakkıdır.

İnsanları direnmeye çağırırsan bunun emrini de Pensilvenya'dan alırsan bunun hesabını sorarız.

Kim ne tezgah kurarsa kursun biz bu ülkeyi suhuletle 7 Haziran seçimlerine götüreceğiz.

Biz tedbirlerimizi alırız. İç güvenlik paketi çıkacaktır. MHP bu pakete karşı çıkmakla huhuka karşı çıkmakta olduğunu bilsin. HDP, JİTEM'den şikayet ediyordu, jandarmada gerekli düzenlemeler yapılıyor bundan neden şikayet ediyor. Bize tek tek madde söylesinler biz onlarla bunları konuşmaya hazırız. Desinler ki şu madde Avrupa'da yok. Bir hafta içinde heybenizde ne varsa getirin.

Kaosa asla izin vermeyeceğiz. Adaletin olmadığı yerde devlet, düzen olmaz.

Bugün Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay başkanı değişti. Buraya gelmeden iki sayın yargıcımızı arayıp tebrik ettim.

Vahdeti, hürriyeti, emniyeti, adaleti tahkim ettiğiniz zaman bir devletin geleceği yer kudrettir. Devlet kudret olmadan devlet olmaz. Merhamet ve kudret bir birinin alternatifi değildir. En büyük kudret merhamettir merhamet. Onun için dünyanın her yerinde savunurken mazlumlara sahip çıkarken Türkiye'de her bir vatandaşımıza merhametle yaklaşırken milletin gönlünden gelen o merhameti devletin kudreti ile buluşturduk. Merhameti olmayan devlet zalimleşir, kudreti olmayan devlet acizleşir. Bu inşaayı gerçekleştireceğiz. AFAD'a bakın, Van Depremi'nde bakanlar kurulunun yarısı oradaydı. 2 depremde Dışişleri Bakanı olarak bende oradaydım. Başbakanımız gitti orada yeni konutlar yaparak yepyeni bir Van kurdu. Merhametle gidip orada gönülleri inşaa, yeni konutlarla da yeni Van inşaa etmek ancak ve ancak AK Parti'ye muhsus bir durumdur.

İzzet, zillet ile izzet yan yana olmaz. Milletleri özne kılan şey izzettir. Tarihte bir kez özne olmuş bir millet izzetinden fedakarlık edemez. 12-13 yıl önce IMF karşısında boyun eğen Türkiye zilleti yaşatmıştı. Şimdi onlar 12 yıldır iktidarda olan AK Parti'ye çamur atıyorlar. Bu millet izzeti bu kadrolarla gördü. Onun için sürekli AK Parti'ye oy veriyor. Aç kalırsa açlığa dayanır, esir düşse şehit olana kadar savaşır ama bir şeyi zinhar kabul etmez. Bu millet zilleti zinhar kabul etmez, etmeyecek. Biz eğer bugün her seçimde başarılı çıkmışsak millet şunu gördüğü içzin ben bunu dünyada da görüyorum vatandaşlarımızda milletin önüne geçen izzeti gördüğü için. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben ne de başka bir AK Partili dünyanın hiç bir yerinde zalim karşısında boyun eğmez, zillet içinde hareket etmez, ülkeye zilletle dönmez. Allah izzetimizi daim eylesin.

İzzet deyince bugün hem Sultan 2. Abdülhamid Han'ın ölüm yıl dönümü. O yüce hakana yüce meclisten rahmet dileklerimizi saygımızı bir kez daha dile getiriyoruz.