Aibü 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı

Aibü 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2014-2015 Akademik Yılı, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.
Törene, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile mütevelli heyeti üyeleri, il müdürleri, rektör yardımcıları, hayırsever iş adamları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, tamamlanmış projeler ile bu yıl içinde yapılan çalışmalar ve ilimizin ekonomik ve kültürel yapısını geliştirmeye yönelik hizmetlerimiz ve yatırımlarımız hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Rektör Coşkun, “Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ihalesi yapılmış ve inşaatı başlatılmıştır. Kütüphane binası için ödenek temin edilmesi halinde gelecek yıl yeni kütüphanemizin inşaatına başlanacaktır. Gelecek yıl için üniversitemiz kampüsüne 2 adet kapalı futbol sahası ile 2 adet basketbol ve voleybol sahaları yapılması planlanmaktadır. Rektörlük ek bina yapımı için çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Eğitim Fakültemiz ve Sağlık YO’muz için ek bina yapım çalışmaları başlatılmıştır. Gelecek yıl Üniversitemize ilave 2 bin 500 tonluk su deposu yapılması planlanmaktadır. Gelecek yıllarda Bolu’nun tarihi, kültürü, sanatı, sanayisi, tarımı vb. için akademik toplantılar düzenlenmeye devam edilecektir. Ağaçlandırma çalışmalarına gerek bu yıl gerekse önümüzdeki yıllarda önem verilecektir” şeklinde konuştu.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise, bugün yaşanan bazı acı olayların geçmişte de yaşandığına ve tüm bunların bir gün muhakkak sona ereceğine dikkat çekerek, öğrencilere seslendi ve “Şundan emin olsunlar, derslerinden başka bir şey düşünmesinler. Birbirlerini sevmeyi, kardeşliği düşünsünler, derslerini düşünsünler. Araştırma ve çalışma yapabilecekleri çok güzel bir üniversitedeler. Bunun dışında başka bir korkuları veya endişeleri olmasın. Dolayısıyla gençlerimize şunu söylemek istiyorum. İçinde yaşadıkları bu millete inansınlar, devletimize inansınlar, devletimiz hakikaten büyük bir devlet” ifadelerini kullandı.