Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle, 1 Ocak’tan itibaren aile sağlığı merkezinde görevli aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına, Cumartesi günleri ayda en az 8 saat nöbet tutma zorunluluğu getirilmesi sebebiyle, bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi.
Aile hekimleri üzerine yapılan baskıların artık dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Işıldak, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya konulacak genelgeye düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Işıldak, "Bakanlık gerçekleri gizleyeme çalışmaktadır. Sorunun adı ‘teşvik edilmiş acile başvuru’ sorunudur. Bu sorunun sebebi ve çözümü aile hekimleri değildir. Bu sorun bahane edilerek Aile hekimliği bitirilmek istenmektedir. Hastane acillerine teşvik eden bizzat Sağlık Bakanlığımızdır. Bakanlık en kolay yol olarak, aile sağlık merkezlerini acil gibi göstermeye çalışarak halkımızı yanıltmaktadır” dedi. Aile sağlığı merkezlerinin koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vererek halkın geleceği için çalışan merkezler olduğunu belirten Ümit Işıldak,”Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına haftada 6 gün, günde 12 saatten, ayda 300 saat çalışma saati getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslararası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırıdır. Biz halkımızın sağlının iyi takip edilebilmesi ve Aile hekimliğinin bitirilmemesi için 12 Aralık Cuma günü tüm Türkiye’de bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız” şeklinde konuştu.
Ümit Işıldak ayrıca, 13 Aralık Cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olaral Ankara’da miting yapacaklarını söyledi.