AK PARTİ ARAPGİR GENÇLİK KOLLARI’NDA MURAT ÇAKMAK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

AK PARTİ ARAPGİR GENÇLİK KOLLARI’NDA MURAT ÇAKMAK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Arapgir İlçe Gençlik Kolları Kongresi’nde tek aday olarak seçime giren Murat Çakmak, 85 oy ile yeniden İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi.
Arapgir Belediyesi toplantı salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongreye AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer, Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Eski İl Başkanı Bülent Tüfenkci, İl Gençlik Kolları Başkanvekili Burak Ergöç, Arapgir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Çakmak, Arapgir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Güler ile Malatya İl Yönetim Kurulu ve Arapgir İlçe Yönetim Kurulundan çok sayıda üye, parti üyeleri ve çok sayıda gençlik kolları üyesi katıldı.
Divan kurulunun oylanmasıyla, Divan Başkanlığına M. Ali Ataş, Başkan Yardımcılığına Ferdi Sezer getirilirken, Gökhan Çelen, Berkant Polat, Derya Coşkun da divan üyesi oldu.
Divan kurulunun belirlemesinin ardından Ak Parti Genel Başkanı, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kongre için gönderdiği mesaj okundu ve katılımcılar tarafından selamlama konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı yapan, geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçilen Murat Çakmak oldu. Murat Çakmak yaptığı konuşmada bu göreve ilk olarak 6 Kasım 2013 tarihinde seçildiğini belirterek, yeni dönemde de Yeni Türkiye yolunda hizmete devam edeceklerini şu cümlelerle ifade etti:
"Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun devam ettirdiği bu kutlu yürüyüşe devam etmek için bulunduğum talep karşılığında, İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Tümer ve Belediye Başkanımız Sayın Haluk Cömertoğlu şahsıma karşı teveccühte bulundular. İnşallah delegelerimizin kullanacağı oylarla, Yeni Türkiye yolunda görevimize kaldığımız yerden daha güçlü, daha heyecanlı ve daha dinamik bir şekilde, şahsım ve teşkilatımla birlikte devam edeceğiz."
Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer ise, "12 Eylül ve 28 Şubat’ın bizlere en büyük zararı, sürecin ardından idealsiz, ideolojisiz ve sorumsuz bir nesil olarak yetişen gençlerimiz oldu. Bu nedenle bu yazgıyı bozacak olan gençlerimize Üstad’ın dediği gibi ’Yürü altın nesli, o tunç Oğuz’un! Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun. Nur yolu izinden git, kılavuzun! Fethine çık, doğru, güzel, sonsuzun!’ diyerek öğütte bulunuyorum. Hedeflerinin açık olduğunu söylüyorum" şeklinde konuştu.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da, "Şu an eski Türkiye ve Yeni Türkiye diye konuşulabiliyor olması ciddi ve dinamik bir teşkilat yapısının olduğunu gösteriyor. Onun için en önemli şey teşkilattır. Bir şeyin kokuşmaması için en önemli şey tuzdur. Teşkilatlar da siyasetin tuzudur. Gençlik kolları da bu teşkilatın dinamiği ve temel taşıdır. Yeni Türkiye’de ne lazım diye konuştuğumuzda dinamik, heyecanlı, davasına sadık gençlerin ön planda olması gerektiğini görüyoruz. Seçilen Murat Çakmak ve ekibine, bu sevgili genç kardeşlerime, gelecekte daha iyi temsil noktalarına ulaşmak için Cenabı Allah daha güzel çalışma ortamları nasip etsin diyorum. Kongremiz hayırlı, günümüz aydınlık olsun" diye konuştu.
Daha sonra sırasıyla kürsüye çıkan Eski İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Mustafa Şahin ve Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı yaptıkları konuşmalarda, Arapgir’in kendileri için ayrı bir yeri olduğunu, gerek ana kademede, gerek gençlik ve kadın kolları teşkilatlarındaki çalışmaların Malatya’ya ve ülke geneline örnek olabilecek derecede uyumlu, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirildiğini belirterek, bu çalışmaların devamını dilediklerini aktardılar. Ardından yeniden Gençlik Kolları Başkanı seçilecek olan Murat Çakmak’a görevinin devamında başarılar dilediler.
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Listesi ibraz edildi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Çakmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamuran Kaya, Hikmet Bayındır, Akif Hayaloğlu, Musap Özdemir, Veli Doğan, Cansu Üstündağ, Mehmet Sarıay, Ahmet Boztepe, Ersin İlgin, Mustafa Selvitopu, Ünal Doğan, Furkan Mayda, Mehmet Bengi, Fatih Özatalay, Hamit Coşkun oldu.
Yeterli sayıya ulaşılmasıyla oy kullanma işlemine geçildi. Delegelerin kullandığı oylarla Murat Çakmak yeniden AK Parti Arapgir İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi.