AK PARTİ BAŞKANLARI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYASOFYA’DA VATANDAŞLARI DİNLEDİLER

AK PARTİ BAŞKANLARI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYASOFYA’DA VATANDAŞLARI DİNLEDİLER

Trabzon AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Fatih Mahallesi sakinleri ile sohbet ederek sorunları dinledi.
Programda konuşan Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, vatandaşları ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini belirterek, “Çok verimli çalışmalarımız oluyor. Ziyaretlerimizde, belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız idarecilerimiz oluyor. Mahallenin gördüğümüz sorunların yüzde 70-80’ini başkanlarımız bir telefonla çözüyor. Bu manada bize ulaşamayan vatandaşlarımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Bunu yaklaşık 3 yıldır yapmaya gayret ediyoruz ve bu manada başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Vatandaş bize gelmeden biz vatandaşın ayağına gitmenin derdindeyiz. Bunu rütin olarak yapıyoruz. Sadece seçim çalışması olarak algılanmasın. Biz 3 yıl boyunca bunu sürekli yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise “Çok güzel bir kongre süreci yaşadık. Başbakanımızı ağırladık. Kongrede verdiğiniz destek için de teşekkür ediyorum. Sonrasında il yönetimimizi oluşturarak, görev dağılımımızı yaptık. İl yönetimi olarak emirlerinize hazırız. Biz buralara yine geleceğiz. Sizlerin dertlerini dinlemeye hazırız” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Halka hizmetkarlığı şehrimize hizmetkarlığı makamların en şereflisi kabul ediyoruz. Bu anlayışla partimizin yöneticileri ile partililerimizle vatandaşlarımızla birlikte bu anlayışla çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdüreceğiz. Bu mahallemize 2009 yılı mahalli seçimler öncesi geldiğimizde vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Ayasofya Camii etrafında kentsel dönüşüm yapacağımızı söz vermiştik. Hatta demiştik ki kazansak da kazanmasak da burayı kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Bu sözümüzü hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden yerine getirdik.Türkiye hukuk devletidir. Verilen hukuk mücadelesi sonucu Ayasofya Müzesini tekrar Cami olarak ibadete açıldı. Buranın tarihi aynen korunacaktır. Hiçbir tarihi esere burada zara verilmeyecektir. Ayasofya cami etrafındaki dönüşüme 42 milyon TL harcanmıştır. Burası turizm açısından çok daha cazip hale getirilmiştir. Yapılan bu hizmetler hem siyasi hem de ekonomik istikrar sayesindedir. Bu 12 yıldır gecesini gündüzüne katan şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şimdi Başbakanımız olan Sayın Ahmet Davutoğlu ve arkadaşları ile vatandaşlarımızın sayesinde olmuştur. Ülkede her alanda hizmetler sürüyor. Kimse ötekileştirilmedi. Herkes kucaklandı. Biz sizlerin içinden gelen evlatlarınızız. 2014 yılı mahalli seçimlerinden sonra 8 ay içinde tüm il sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi olarak 130 bin ton asfalt ve toplamda 8.5 milyon TL’lik beton yol yaptık. Trabzon’un çehresini değiştiriyoruz. Bunu burada yaşayanlar belki tam olarak fark edemiyor ama dışarıdan gelenler Trabzon’un değiştiğini ve geliştiğini bizlere ifade ediyorlar. Biz gecemizi gündüzümüzü şu şehrin geliştirilmesine, vatandaşımızın daha rahat etmesi sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın her türlü istek ve emirlerine hazırız. Kimseyi mağdur etmeden yapabileceğimiz her şeyi yapacağız. Bu istikrar devam etmeli ki hizmet kervanı da hız kesmeden devam edebilsin. Önümüzde 2015’de 7 Haziranda bir genel seçim var. Bu sizlerin elinde. Sizinle bir beraber omuz omuza ülkemizin istikrarını, geleceğini, birliğini, beraberliğini, kimseyi ötekileştirmemeyi yaşatalım ve geliştirelim" ifadelerine yer verdi.
“2017 YILINA KADAR TRABZON’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Doğalgazda Trabzon’da yüzde elliye ulaşıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
"2017 yılına kadar Trabzon’da doğalgaz çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. 2017 yılına yüzde 10 kısım kalır. Vatandaşlarımızdan kapılarına gelen doğalgazı kullanmalarını istiyorum. 49 bin 750 kapıda şu anda doğalgaz var. Ama maalesef bu vatandaşlardan 23 bin 550 kişi doğalgazı kullanıyor. Kapısında olup da doğalgaz kullananlar yüzde elliden az. Doğalgaz odun kömürden ucuz ve hava kirliliğine de sebebiyet vermiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Büyükşehir olduktan sora bütün ilde hummalı bir çalışma ile bütün ilçelerin de talep ve görüşlerini, sivil toplum örgütleri ile meslek odalarının görüş ve taleplerini toplayarak Çevre Düzeni Planı üzerinde 1/100 binlik, 1/25 binlik ve 1/ 5 binlik imar planlarını şehrin bütün metre karelerinde yapacağız. Tam 8 aydır buna çalışıyoruz. 2.5 ay içinde bunu ihale aşamasına getireceğiz. Bunun ihalesi biraz zorlu. Niye? çünkü önce katılımcı firmaları toplayacaksın, . Sonra birinci eleme olacak, sonra ikinci eleme olacak. Bu yılın Nisan ayı sonunda ihaleler tamamlanıp işe başlandığında 1.5 yıl içinde yani 2016’nın sonunda bütün Trabzon’un 100 binlik, 25 binlik ve 5 binlik imar planları tamamlanmış olacak. 1/1000’ler o imar planı esasları üzerinde ilçe belediyelerinin yapacağı çalışmadır. Onu da ilçe belediyelerimiz yaparlar zaten. İmar düzenlemesi ile birlikte Karşıyaka vadisi Trabzon’un en güzel vadisi olacak. Vatandaş mağduriyetinin olmaması için bütün gayreti sürdüreceğiz."