AK Parti Bursa il yöneticisine silahlı saldırı

AK Parti Bursa il yöneticisine silahlı saldırı

Aracına taş atıldığını zanneden Polat, gerçeği otomobilini tamir için götürdüğü serviste öğrendi. Camı kıran cismin taş değil 9 milimetre çapında kurşun olduğu ortaya çıkınca Necati Polat’ın başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

AK Parti İl Yönetiminde yer alan ve 27 Temmuz’da İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından Sosyal İşlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevinden alınan Necati Polat'ın otomobiline 25 Temmuz Cumartesi günü saat 23.30 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi'ndeki evine giderken bir cisim isabet etti. Aracına ilk anda taş atıldığını düşünen Polat, otomobilinden inerek çevreye baktı ancak kimseyi göremedi. Camı kırılan otomobilini ertesi sabah servise götüren Polat, aracının camını taş parçasının değil 9 milimetre çapında bir kurşunun parçaladığını öğrendi. Şoke olan Polat soluğu Bursa Emniyet Müdürlüğü ve savcılıkta aldı. Polat’ın başvurusu üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bursa’da ambalaj firması sahibi olan Polat, kimseyle alacak-verecek meselesi ve husumetli olmadığını söyledi. Polat, "Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Görev yaptığım sürede de kimseye adaletsiz davranmadım. Kimsede benim yanlış yaptığımı söylemez. Çünkü hakkı hakka teslim ettim. Ticari anlamda kimseyle husumetim yok. Kişisel anlamda da kimseyle alıp veremediğim yok. Dolayısıyla aklıma gelen paralel yapının kendisi" dedi.

Siyasete Refah Partisi döneminde girdiğini ve kendisinin paralel yapı ile mücadelesinin Refah Partisinde olduğu dönemlere dayandığını söyleyen Polat, kurşunlama olayında paralel yapının parmağı olabileceğini iddia etti. Polat, "Çünkü Ak Parti’ye girdiğimden beri paralel yapı ile çok ciddi manada mücadele ettim. Onların yapılandığı alanlarda önemli çalışmalar yaptım. Bundan rahatsız olan paralel yapı olayın arkasında olabilir" dedi.

Ak Parti yönetiminde ilk olarak 2014 yılının ocak ayında görev aldığını ifade eden Polat, 2014 yılında AR-GE işlerinden sorumlu olduğunu, Ak Parti’nin 2015’teki Bursa kongresinden sonra Sosyal İşler Başkanlığı’na getirildiğini söyledi. Milli Eğitim hizmetlerinden de sorumlu olduğunu ifade eden Polat, "Pazartesi günü başkan yardımcılığı görevinden alındım. Halen yönetim kurulu üyesiyim. Parti teşkilatı ile aramda bir sıkıntı yok. Görevden alınmam Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un kendi inisiyatifindedir. Başkan istediği kişiye görev verme ya da istediğini görevden alma hakkına sahiptir. Saygı duyarım" dedi.