AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması

AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması

Başta öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri olmak üzere kamu çalışanlarının beklediği ek gösterge düzenlemesi için flaş bir açıklama geldi.

3600 EK GÖSTERGE SEÇİMDEN ÖNCE ÇIKACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan, “Meclis takvimi elverdiği ölçüde tüm sözlerimizi tutma gayreti içindeyiz. 3600 Ek Gösterge talebi, Meclis takvimi uygun olduğu zaman çıkarılacaktır" ifadelerini kullandı

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların 1’inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

3600 ek gösterge bekleyen 247 bin polis, 925 bin öğretmen, 200 bin hemşire, 144 bin din görevlisi var.

İLK ETAPTA HANGİ MESLEKLERE ÇIKACAK? 

Daha önceden İbrahim Kalın’ın yaptığı açıklamada dört meslek grubuyla ilgili bir paket olacağını duyurmuşlardı. İlk etapta; polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi şeklinde gerçekleştirileceği duyurulmuştu. 3600 ek gösterge kapsamında dul ve yetimlerde yararlanacak.