AK Parti'den İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama

AK Parti'den İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama

İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından satır başları:

Maddi hata düzeltimi gayretimiz sürüyor. İstanbul seçimlerinde şaibe var demiştim. Bu şaibeyi ortadan kaldırmak için başvurularımızı yaptık.

"YSK'YA MÜRACAAT EDECEĞİZ"

Bütün ilçelere ilişkin bugün oyların tamamı sayılsın diye İl Seçim Kurulu üzerinden YSK'ya müracaat etmiş olacağız. 

DÜZELTİLEN OY SAYISI

14 456 oy başka taraflara kaydedilmişken biz onları müracaat ederek düzelttirdik ve AK Parti hanesine yazdırdık. Biz bir oyun dahi gitmesi gereken yere yazdırılması için seferber oluruz, uykusuz geceler geçirmeye de varız. 

"FARK 16 BİN 442"

29 binden şuanda fark 16 bin 442. 16 bin 442 nerede 29 bin nerede. Demek ki 10 bin oy olsa çoktan öne geçmiştik. Önemli bunlar. Şuanda geldiğimiz nokta bu. Maddi düzeltimler yapıldı ama yapılmaya devam ediyor. Geçersiz oyların yüzde 70'i sayıldı. Sadece 4 ilçede, iki ilçenin de yarısında toplamının sayılmasına karar verildi. Toplam oyun sayılmasında yüzde 4'lük bir bölümdeyiz. Acaba biz biraz daha eşelersek kurcalarsak çok daha farklı şeyler çıkacak diye birileri korkuyor mu? CHP lehine sayılmış oylar da var 3 bin 485 ama AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 14 bin 456 fark ne kadar 10 bin 971…

"BU ŞAİBENİN GÖSTERGESİ DEĞİL DE NEDİR?"

 İstanbul seçimleri en şaibeli seçimlerden birisidir belki de en şaibeli seçimdir. Daha önce burada birçok belge gösterdik. Bugün bahsedeceklerim ilk kez telaffuz ediyor olduklarımız. Rastgele aklıma geldi şaibe kelimesini kullanmak diyelim demeyiz, diyemeyiz. Peki neye dayalı olarak söyledik? Büyükçekmece'de seçmen kaydı usulsüzlüğü yapıldı. Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan birisi ilçe nüfus müdürlüğü nezdinde çalışmaya başlıyor ve ondan sonra bir şeyler oluyor. Bazen başkalarının yazdıklarına, bazen henüz ruhsatı alınmamış binalara seçmenlerin haberi olmadan usulsüz seçmen kayıtları yapılmış. İlçe nüfus müdürlüğünde çalışan 2 kişi tutuklu şuanda. Bu konuda 5 belediye başkan yardımcısının ifadesi alınmış. 7282 işlem yapılmış. Bu şaibenin göstergesi değil de nedir?

"ORGANİZE USULSÜZLÜK VAR"

Organize bir usulsüzlük var. Nereye elimizi atsak çok vahim tablo ve verilere ulaşıyoruz. Gerçekten birileri bu işi çok özel planlamış diye düşünüyoruz. Birileri de bu işi kapatmaya çalışıyor ve çamura yatıyor. Herkes, 'Bu usülsüzlükleri kim yaptı? Bu işin ucu kimlere dayanıyor?' diye düşünmeli ve bu işlerin açığa çıkması için yardım etmeli diyorum.