Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Bugün sokakları harekete geçiren HDP tezkereye ne yaptı, ’ret’ oyu verdi. Bir taraftan diyorsunuz ki Kobani’ye müdahale edin, öbür taraftan da tezkereye tavır alıyorsunuz. Bu samimiyetsizliktir” dedi.
Bir takım temaslarda bulunmak üzere havayolu ile Sivas’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İl Başkanlığı’nın da basın toplantısı düzenlendi. Erdem, “ Kobani’deki Kürtleri aldık misafir ediyoruz. Teşekkür etmesi gereken bir kesim sokakları harekete getirerek bunu bir siyasi ranta çevirmeye çalışıyor. Biz kongre ile birlikte yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye’nin olmasa olmazlarından bir tanesi çözüm sürecinin mutlaka hedeflerine ulaştırılmasıdır. Bu çözüm sürecinden rahatsız olan bir takım kesimler olduğunu yakinen hepimiz biliyoruz. Ama Allah’a şükürler olsun halkımız çözüm sürecini satın aldı. Çözüm süreci iki yıllık bir süreç ama bu süreç içerisinde zaman zaman sabote etmek, çözüm sürecini baltalamak için yapılan bir takım operasyonları görüyoruz. Buna rağmen sağlıklı bir şekilde çözüm süreci bugüne kadar geldi. Yeni Türkiye’de artık kavgalar bitsin istiyoruz, kardeşliğimizi, milli birliğimizi güçlendireceğimiz yeni bir Türkiye olacak. İnsanlar birbirlerine güvenle bakacak. Zor bir coğrafyada olmamıza rağmen bütün saldırılara, operasyonlara rağmen huzurumuzu koruyoruz korumaya da devam edeceğiz. Çözüm sürecini inşallah bu dönemde hayata geçireceğiz” dedi.
"TEZKEREYE ’HAYIR’ DİYENLER BUGÜN SOKAKLARI HAREKETE GEÇİRDİ"
HDP’nin tezkereye hayır demesine rağmen Kobani’ye müdahale edin demesini eleştiren Erdem,”Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni topladık ve sınır ötesi harekat için tezkere geçirdik. Ama bugün sokakları harekete geçiren HDP tezkereye ne yaptı ret oyu verdi. Bir taraftan diyorsunuz ki Kobani’ye müdahale edin, öbür taraftan da tezkereye tavır alıyorsunuz bu samimiyetsizliktir. Bugün Türkiye’ye teşekkür edilmesi lazım bugün Kobanililer Türkiye’ye geliyor, kim kucak açıyor? Türkiye Devleti kucak açıyor. Eğer sınır ötesi bir takım şeyler varsa birileri istediği için bunun kararını biz kendimiz veririz. Ne yapılması gerekiyorsa bunu da yaparız. Her türlü tedbir alınıyor bu noktada milletimizin gönlü ferah olsun” diye konuştu.
HDP’nin Kobani’de çözümde yana olmadığını söyleyen Erdem, HDP’nin hala terörden yana olduğunu belirtti.
"HAVADAN YAPILAN OPERASYONLAR NETİCE GETİRMİYOR, KARA HAREKATI ŞART"
IŞİD ile müdahalede mutlaka kara harekatını olması gerektiğini söyleyen Erdem, “Bizim buradaki duruşumuz açık özellikle Amerika’nın bölgedeki yanlış politikaları bu hale getirmiştir. Eğer Esad gitmiş olsaydı bugün IŞID olmazdı. IŞID’e kim destek veriyor, kim onu hayata geçirdi? Kim organize ediyor? Siz eğer bataklığı kurutmazsanız bu problemleri çözme şansınız yoktur. Bizim iktidarımızla, Cumhurbaşkanımızla görüşümüz net, bataklığı kurutmak için mutlaka kara harekatı olmalıdır. Havadan yapılan operasyonlar netice getirmiyor birçok sivilin de hayatını kaybetmesine vesile oluyor. Ama kara harekatı şart, güvenli bölge uçuşa yasak bölge mutlaka hayata geçirilmeli ve Esad’ın da ona hayat veren, vücut veren kan damarları mutlaka kurutulmalıdır. Bu kurutulmadığı müddetçe oradaki problemler kesim bir çözüme kavuşamayacaktır” şeklinde konuştu.
HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un ‘Kobani düşerse Ankara düşer’ sözlerini densizlik olarak yorumlayan Erdem, “Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz bu şekildeki konuşmalar aslında densizliktir. Eğer bir siyasi partiyseniz, siyasi parti gibi davranacaksınız. Siyasi partilerin bir takım sorumlulukları vardır. Bir terör örgütü ağzıyla konuşursanız sizin siyasi hayatta başarı olmanız yok” ifadelerini kullandı.