Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu: “2015 Seçimleri Ak Parti’nin Hüküm Seçimi Olacak”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu: “2015 Seçimleri Ak Parti’nin Hüküm Seçimi Olacak”

AK Parti Yozgat 5’inci Olağan Kongresinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 2015 seçimlerinin AK Parti’nin hüküm seçimi olacağını söyledi.
Yozgat Bozok Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Yozgat 5’nici Olağan Kongresine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve partililer katıldı.
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 2015 seçimlerinin, AK Parti’nin hüküm seçimi olacağını söyledi. 7 Haziran’da seçim yapılcağını ifade eden Soylu, “7 Haziran seçimi AK Parti’nin bugüne kadar kazandığı 9 seçimin hüküm seçimidir. Yeni Türkiye’nin seçimidir, 2023’ün seçimidir, 2053’ün seçimidir, 2071’in seçimidir. Bu millete bugüne kadar yapılan bütün ezginliklere karşı bir isyanın, adalet duygusunu isteminin, yükselmenin ve zenginlemenin seçimidir. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Marmarayın bize ne ifade ettiğini biliyoruz, yüksek hızlı trenin ne ifade ettiğini biliyoruz, şehir hastanelerini ne ifade ettiğini biliyoruz, faizlerin bu ülkede yüzde 13’lere düşmesinin ne ifade ettiğini biliyoruz. Kimlerin buna tahammül edemediğini biliyoruz, ister çatlasın, ister patlasınlar, ister kıskansınlar, siterse istedikleri desiseyi istedikleri, hileyi kursunlar kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız, kendi istihbarat uydumuzu da yapacağız ve dünyanın 10 büyük devletinden biri olacağız” dedi.
“KURMACA VE SAHTE ANKETLERLE MİLLETİN İSTİKAMETİ DEĞİŞTİRİLMEK İSTİYORLAR”
Daha sonra konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, son günlerde yayınlanan anketlere değinerek, “Şimdi anketler yayınlanıyor. Bazı partilere yakın, bazı medya organlarına yakın şirketler anketler yayınlıyorlar, AK Partinin oylarında büyük düşüş var, falanca partinin oylarında patlamalar var. Ben diyorum ki bu anketçilere, siz hep anket yayımladınız bütün seçimler öncesinde Ak partiyi düşen, kaybeden, kaybedecek olan partiler olarak gösterdiniz, peki ne oldu. Seçimde vatandaşımız manşetin büyüğünü attı bu anketçilerin her birerini tekzip etti, yalanladı. Onunu için 2015’te inşallah bu anketçileri bir kez daha milletimiz sandıkta yalanlayacaktır. Ondan yana hiçbir endişem yok. Kurmaca anketlerle, sahte anketlerle sipariş anketlerle milletin istikametini değiştirmek isteyenler boşuna uğraşıyorlar. Milletin istikameti sahte anketlerle değişmez, Türk milletin gönlüne yazdığını anketçilerin, anketleriyle gönlünden çıkarıp atmaz, bunu görmeleri lazım ama görmüyorlar. Neden görmüyorlar biliyor musunuz, bilmediklerin den değil, emin olun cin gibiler, her şeyi çok iyi biliyorlar Ama hesap başka. Acaba bir tane vatandaşın AK Partiye giden oyuna mani olabilir miyiz düşüncesiyle bunu yapıyorlar” diye konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuşmasının sonunda” Sayın Başbakanımız Harun Lekesiz kardeşimize ‘yeni dönemde Yozgat’ta yine seninle yola devam edeceğiz diye sizlere onu emanet edip, Yozgat’a gönderirken hedefte koymuştu yüzde 70 yapacak ve 4-0 ile yoluna devam edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından mevcut İl Başkanı Harun Lekesiz ve eski il başkanlarından Zekeriya Avşar, listelerini divana sundu. Ancak divan başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Zekeriya Avşar’ın listesinde eksikler olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Zekeriya Avşar, listede eksiklik olmadığını partiler kanununa uygun olduğunu ve divanın yanlı tutum sergilediğini ve kanunları bilmeden divanı yönettiklerin söyledi. Avşar, hiçbir seçimde divan ve konuşmacıların il başkanım diye adres gösteremeyeceğini taraf tutamayacağını kaydetti. Tartışama başlayınca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süyeyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve milletvekilleri salonu terk etti. Uzun süre yaşanan tartışma sonunda Divan Başkanı Kaçar, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşüp, listeyi tekrar kabul ederek oylamaya geçildi.