Ak Parti İl Ve Merkez İlçe Başkanı Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Ak Parti İl Ve Merkez İlçe Başkanı Gazetecilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Mazbatasını alarak göreve başlayan Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan, hedeflerinin Karabük’ü çağdaş ve dünya kenti haline getirmek olduğunu bunu da Eskipazar Endüstriyel ve Serbest bölge ile başaracaklarını söylerken, İl Başkanı Timurçin Saylar ise, sağlık sektöründe önemli adımlar atarak tedavi hizmeti kalitesini arttıracaklarını kaydetti.
‘KARABÜK’Ü DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ”
AK Parti’nin 2023, 2050 ve 2071 vizyonu ve planlamaları olduğunu belirten Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan, “ Bizde yerelde partimizin bu felsefeleri ışığında Karabük’ün ihtiyaçları doğrultusunda daha çağdaş ve dünya kenti noktasına getirmek adına siyasetin etkili olabileceği unsurlarında olmak suretiyle bu şehirdeki kazanımları sağlamak. Siyasetin buradaki etkilerini arttırarak bölgemizin daha fazla hizmet almasını sağlamak bizim asli düşüncemizdir. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile İl başkanlığı, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte iyi bir çalışma ile Karabük’ün alacağı hizmetler noktasında faydalı olmak ve burayı da dünya kenti haline getirmek adına gayretlerimiz olacak” dedi.
“İSMETPAŞA OLMAZSA OLMAZIMIZ”
Dünya kenti olma yolundaki en büyük çalışmanın İsmetpaşa projesi olduğunu kaydeden Özcan, “İsmetpaşa projesinin içinde barındırdığı nüeleri bütün olarak değerlendirdiğimizde orada planladığımız ve kurmayı düşündüğümüz unsur belki orada Karabük kadar nüfusu barındıracak. Dünya devlerini o bölgeye çekecek yatırımları, sanayileşme, Üniversite adına tekno kenti içinde barındıracak. Böyle bir üretim merkezi haline getirdiğimiz zaman İsmetapaşa’yı vizyonu, yaşam tarzı, sosyalliği, ekonomik göstergesi , sosyo ekonomik yapısı ve her şeyiyle farklı çizgiler yakalamış Türkiye’de dünyada kendini kabul ettirmiş bir kent haline gelecek. Bizim olmazsa olmazımız bu proje. Bu projeyi gerçekleştirebildiğimizde bu hedefleri yakalamış oalacağız” dedi.
POLEMİKLER BİZİM PARTİMİZDE OLMAZ
Merkez ilçe delegesinin 400’ün üzerinde delegesi olduğunu ancak kongreye 175 kişinin katıldığı ve tartışmaların olduğu yönde bir soruya ise Özcan, “ Bizim kongremizin olduğu gün, şehrimizdeki esnaf arkadaşlarımızdan cemiyet adamlarından Mehmet Tünay’ın cenazesi vardı. O gün bizim kongremizde ki protokol üyelerinden ve arkadaşlarımızın bir kısmı cenazeye katılmak zorunda kaldı. Genelde, Türkiye’nin her yerinde tek liste ile gidilen seçimlerde heyecan rakip olmadığı zaman çok üst düzeyde olmaz. Salon alabildiği kadar kalabalıktı ve orada olan arkadaşlarımızın bir kısmı cenazeye katılmak ve tek liste olmasından dolayı oy kullanma noktasında gerekli hassasiyet göstermemiş olabilir ama delegelerimiz ve üst kurul delegelerimizin ciddi bir kısmı o gün oradaydı. Bu tür polemikler bizim partimizde olamaz. Kongredeki konuşmamda da, kongreden sonraki açıklamamda da söyledim. İğne ucu kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımızı anıyoruz ve emekleri olduğunu vurguluyoruz. Bizim partimiz bu tür şeyleri kendi arasında hazmeder ve polemiklere yer vermez. Biz tüm tabanı ve Karabük’ü kucaklayarak bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. O gün öyle bir kasıt öngöremeyiz. Çok güzel bir kongre geçirdik” diye konuştu.
İLLER BİRBİRİNİN MAHALLESİ GİBİ OLACAK VE EKONOMİK CANLANMA SAĞLAYACAK
AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise, Karabük’ün ileriye dönük projeleri çerçevesinde önce ulaşım alanında yaptıkları çalışmalar olduğunu ve bu noktada çevre yolunun son aşamaya geldiğini belirterek, “ Bizim hem komşu illerimiz olan Zonguldak, Bartın ve Kastamonu yolları ile çevre yollarımız konusunda yoğun bir çalışmamız oldu. Eğer 50 yıl ilerisini ve ekonomik kalkınmayı hedefliyorsak bu yolları daha rantabl hale getirmemiz lazım. Bu noktada Bartın yolu yapılan çalışma ile 72 kilometreye iniyor ve Ahmet usta bölgesi gidişli ve gelişli 6 tünel ile geçilecek. Diğer yandan Kastamonu yolundan duble yol çalışmaları devam ediyor. Her iki yol tamamlandığından Karabük Bartın ve Kastamonu illeri birbirlerinin mahalleleri gibi olacak ve aynı zamanda da ekononik kalkınmayı oluşturacak. Zonguldak yolu içinde Filyos projesi kapsamında Yenice yolu yeniden rahbilte edilerek duble yola dönüştürüldüğünde Zonguldak yolu da minimum 40 dakikaya kadar inecek” dedi.
“1 YIL İÇİNDE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ BÖLGEDE EN KALİTELİ HİZMET VEREN HASTANE OLACAK”
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otomasyon sisteminin sürekli arıza vermesi ve vatandaşların sıkıntı yaşadığı yöndeki bir soruya Başkan Saylar, “ Sağlık personeli çalışabileceği alt yapısını kendisi değerlendirecek ve çalışacağı ekiple çalışacak. Yeni kurulan bu tip tesislerde belli bir süre bu tesislerin içindeki teknolojik malzemelerin kullanımı uzadıkça daha rantabl hale gelecektir. Bu yeni kurulan bir hastane içinde fabrika içinde geçerlidir. Zaman içinde teknik hatalar düzeltilip daha rantabl hale gelir. Bizim bakmamız gerek şey, Türkiye’de 30 tane hastaneden bir tanesini yaptık. Asansöründe veya başka bir yerinde teknik arıza çıkabilir. Bunlar zamanla düzeltileceğine ve Karabük’e daha iyi hizmet verebileceğine inanıyorum. Hastanemizin bardağı dolu tarafından bakalım. Bölgemizde yapılmayan birçok şeyi biz bu hastanede yapıyoruz. Sağlık Bakanlığında Zafer Çukurova ile konuştuğumuzda bana tek bir şey söylüyor, ‘ Bugün Zonguldak’taki hastanelerden çok daha iyi hasta ve tedavi kalitesi yakaladınız ve geçtiniz’ diyor. O anlamda biraz bakmak lazım. İdari arkadaşlara ve Kamu Sağlığı’nın başındaki arkadaşa da aynı şeyi söylüyoruz; bizden bu hastaneden kalp ameliyatı yapılması için ne gerekiyorsa onu iste diyoruz. Biz burada Ankara’ya insanlarımız gidip tedavi oluyorsa bunu engelleyelim. Yanık merkezi mi?, Laboratuvarda mı? yada mikro biyoloji de mi? tesis istiyor. Biz şuan bunla uğraşıyoruz. Hastanen kalitesi artsın insanlar Ankara’ya gitmesin. Derdimiz bu şuanda. Bunun için şuanda Kamu Sağlığında arkadaşlara bazı şeyleri söylemeye çalışıyoruz. Bu anlamada Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci’nin inanılmaz katkıları var. Sıkıştığımızda arıyoruz ve her türlü doktoru da alıyoruz. Yine uzman ataması yapıldı ve geliyor. Karabük’te olmayan branşların doktorların gelmesi lazım. Zafer Çukurova bana ‘Karabük’te hastanenin tedavi kalitesinin artmasını istiyorsan bana güven ben sana idari birime doçent vereyim diyor’. Üniversite hastanesi olduğundan daha iyi konuma gelir. Bütün öğretim üyelerine asistan verilmesi için çalışıyoruz. Bizim mücadelemiz burada Karabük Üniversitemizin hastanede profesörleri ve doçentleri var. Bunlara asistan veremiyoruz. Şuan bu oluştu ve bunları alacağız. Burada olmayan branşların profesörlerini istiyoruz. Rektör hocamla bunu da görüştük ve uygun görüyor. Amaç Tıp Fakültesi hastanesinin daha rantabl ve daha iyi hizmet edecek seviyeye getirmek. Oradan bakmamız lazım. Onkoloji, Yanık merkezi, Kardiyoloji ve Çocuk bölümleri ile ilgili kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz. Çocuk bölümünde Doçent veya Profesör yok. Bunla uğraşıyoruz. Kalite artması lazım. Ben inanıyorum ki bir yıl içinde eğitim araştırma hastanesi bölgede en kaliteli hizmet veren hastane olacak” dedi.
“İSMETAPAŞA BÖLGESİ İÇİN 14 İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİ ALARAK ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
İl Başkanı Timurçin Saylar, göreve gelir gelmez kurumlarla istişare etmeye çalıştıklarını da anlatarak, “Kurumlara siyaset tavsiye eder. Bugün siyasetin dışındaki insanlar bize gelip tavsiye eder bizde kurumlara rica ederiz. Burada rica ettiğimiz kurumalarda bize ayak uyduramayan olursa, zaman içinde kendileri gelip ben bu işi yapamıyorum diyecek. Bize ayak uyduramayan bize kendisi gelsin ehline teslim edelim diyecek düşüncesi olsun. Yüzme havuzu ile ilgi defalarca açıklama yaptım. Yüzme havuzunu alan firma ihale şartlarına göre yapmak zorunda. Havuz kaçırıyorsa Spor Müdürlüğü teslim alamaz. Havuzun kaçırmasını engelleyemediler. Bize söylediklerinde teslim almayın dedim. 3-4 kez yeniden yapıldı ve şuan su kaçırmıyor. 9 Ocak’ta Başbakan’ın açılışına yetişecek. Uzamasının tek sebebi zeminden kaynaklanan sıkıntıdan dolayı. Şuan oluştu bitti. Karabük bu tür sıkıntıların yaşanmasının en büyük nedeni masa başında karar verildiğinden oluşuyor. Araziye inmezsek bu sıkıntılar yaşanır. Biz araziye inerek tavsiyelerde bulunuyoruz. İŞKUR’un yerini değiştirip istasyona almamızdaki gaye SGK ile İŞKUR’un oraya sıkışmasının anlamı yok dedik. SGK’yı eski halin oraya, İŞKUR’u ise istasyon bölgesine kaydırdık ve yeni binaları 2015 yılında tamamlanacak.Tapu müdürülüğünü Valilik konağının altına kaydırdık. Buradaki amaç aslında araziye inip bazı şeyleri yapmak. Bürokrasiye araziye inerek tavsiye edersen araştırma o şekidle devam eder. İsmetapaşa ile ilgili bütün argümanları biz vermezsek yukarıdan gelen bürokratın araştırması ile teknik hata doğabilir. İsmetapaşa bölgesi ile ilgili tüm argümanları biz veriyoruz. Bu nasıl yapıyoruz; TSO olarak bu işe bir masa koyduk ve OSB Müdürüne dedik ki bu işe sen bak. Bütün kurumlar bu işin içinde. Karayollarını çağırdık ve teknik hata yapmayalım dedik. Karayolu geldi Samsun otoyolu buradan geçiyor dedi ve ona göre planlama yaptık. DDY’ye aynı şeyi sorduk. İsmetapaşa bölgesi için 14 İl Müdürlüğünden bilgi alarak çalışma yapıyoruz. Nihayetinde hata yapmamak için çalışıyoruz” dedi.
“ BİZ HEPİMİZ KARABÜK İÇİN VARIZ”
Karabük belediye başkanı ile koordineli olmaları ve diyolagların iyi olmasının parti içinde biraz tepkilere yol açtığının da sorulduğu Saylar, “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bugün sandıktan biz çıktık, belediyeden de Rafet bey çıktı. 5 yıl Karabük’ün belediye başkanı. Karabük halkına belediyenin yapacağı bazı projeleri ben engelleyerek halkı cezalandıramam ki!. Biz gerektiği zaman Rafet beyin hatası olduğunda söyleriz. Söylem olarak herhangi bir yanlış olasa da biz buna cevabı veririz. Karabük’ü germek için değil, bu millete hizmet etmek için geldik. AK Parti’nin düsturuna millete hizmet için varız. Önce Karabük’e, sonra ülkemize hizmet. Bu anlamda yola çıktık. Bugün belediyelerde olsa farklı yerlerde olsa AK Parti ayrım yapmaksızın ödenekleri eşit gönderiyor. Başkan kendisi de söylüyor, adaletli bir şekilde para geldiğini ifade ediyoruz. Biz adaletsizlik yapmıyoruz. Bizim partimizde kesinlikle yalan çıkmaz. Biz partimizin kademelerinde yalan söyleyen bir adamı da barındırmayız. Biz millete hizmet ederiz. Siyasetin içinde de Karabük’ün içinde de yalan söyleyen siyasetçi olduğuna da inanmıyoruz. Biz hepimiz Karabük için varız. Siyasi rakiplerimizin başarısızlığından beslenen bir siyaset anlayışı gütmüyoruz. Rakiplerimizin başarısızlığı bizim başarımız olmaz hiçbir zaman” ifadesinde bulundu.