AK Parti itiraz ediyor

AK Parti itiraz ediyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Abdülhamit Gül, Ak Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, temel felsefelerinin sandık iradesinin her şeyin üstünde, bu iradeye milletin iradesine sahip ve saygılı olan bir parti olduklarını söyledi. Gül, şöyle devam etti:

"Bugün Yalova’da kesin olmayan sonuçlar var. Ama Yalova halkının verdiği karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlarımız seçim kurulunda gerekli itirazları yapıyorlar. 800-900 civarında oyla ilgili itirazımız var. Gerek sandık esnasında, gerekse seçim kurulunda baki olan itirazlarımız var. Kesin sonuçları seçim kurulu paylaşacak. Seçim sonuçları ülkemiz için Yalova için hayırlı olmasını diliyoruz. Yalova halkı ve tüm milletimiz çok güzel hizmetleri Ak Parti hükümeti ile yaşadı bundan sonrada yaşayacaktır. Bundan sonra biz yine milletimizin halkımızın yanında güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Yalova halkına göstermiş oldukları teveccühten ötürü teşekkür ederim."

Abdülhamit Gül, itiraz gerekçelerinin belli olup olmadığı sorusu üzerine, "Seçim kurulunda ve sandık başında 298 Sayılı Seçimin Temel Hükümlerine İlişkin Kanunla alakalı yasal itirazlarımızı arkadaşlarımız yapacaklar. Biz de gerekli bilgiyi alacağız" yanıtını verdi.

YALOVA MİLLETVEKİLİ: İTİRAZ ETMEDİK
Bu arada AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun telefonla yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına resmi olarak bir itirazda bulunmadıklarını belirtti. Coşkun, "Genel merkezimiz değerlendirme yapacak. Elimizde itiraz edebileceğimiz doneler neler bunlara bakacağız. Salı akşamına kadar itiraz süremiz var. İyi bir değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğiz" dedi.