Ak Parti İzmir'de Seçime Hazır

Ak Parti İzmir'de Seçime Hazır

Haftalardır seçim çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Ak Parti İl Başkanlığı, seçime saatler kala son basın toplantısını gerçekleştirdi.
İzmir Ak parti İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti İl başkanı Bülent Delican, “Cumhuriyetin ilanı ile ortaya konulan milli iradenin seçim günü de ortaya konulacağına eminim” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sona gelindi. Seçim yasaklarından hemen önce son toplantıyı gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Türkiye ciddi bir noktada tercih yapacak cumhuriyetin ilanı ile ortaya koymuş olduğu milli iradeyi yarın da gösterecek, buna eminim, bugüne kadar parlamenter sistemde ancak başbakana kadar seçebiliyordu. AK Parti'nin getirmiş olduğu değişimle ilk kez devletin başındaki ismi halk seçecek. Cumhuriyet tarihi ve öncesinde de böyle bir şey yoktu o yüzden yeni bir Türkiye oluşuyor diyoruz. Cumhuriyetin kuruluşu Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra bir kez daha çıkış yapıyor huzurun ve istikrarın yeniden gelmesi için 2023, 2053, 2071 tarihleri hedeflerimiz arasında. Türkiye dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacak bu sadece bir söylem değil 12 yıldır yapılanlar ortada buna dayanarak konuşuyoruz.” dedi.
Delican, “Cumhurbaşkanlığın da bir vazo değil çalışan koşan biri olmalı. Yarın toplamda 8463 sadığımız var, 16926 sandık üyemiz atanmış durumda hepsi sandık eğitimi aldı. Ulusal yapıya uygun eğitimler aldılar. Her sandıkta 2 şer adet gözlemci müşait, 1640 okulda sandık olacak, seçim günü il ve ilçe başkanlıklarında 100’den fazla hukukçularımız olacak. Her hangi bir sorunla karşı karşıya kaldığımızda hukuksal olarak anında müdahile edecekler. Seçim günü sandıklarda görev yapacak arkadaşlar için kumanyalarımız hazır. Hasta ve engelli seçmenler için araç hizmeti verilecek. seçim sonuçlarını kendimiz ilan edeceğiz her 30 sandığa 285 call center olacak. Bu seçimle Türkiye’de her şey değişecek vesait rejimi birçok kimliğe girerek halkın demokrasi özlemini hep frenledi. Bu engellerin hepsi ortadan kalkacak, İzmir’de gerçekten güzel bir seçim olacak, diğer il başkanlarını aradım hepsine güzel bir seçim diledim telefonumun 24 saat açık olduğunu söyledim herhangi bir sorunda istişareden kaçmamak gerektiğini belirttim, onlarda çok güzel karşılık verdiler İzmir birlik ve beraberlikten yanadır. Bu bir siyasi parti seçimi değil bir gelecek seçimidir. İdeolojik bakmasınlar sandığa giderken ellerini vicdanlarına koysunlar. 12 yıllık sürede neler yaptığımızı unutmasınlar.seçim günü bu ön yargıyı kıracağız ve İzmir’le tekrar kucaklaşacağız.” diye konuştu.
Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Delican, CHP’ İl Başkanı Ali Engin’in Türkiye genelinde bir oy oranı belirttiğini, kendilerinin de bir oran belirte bilmelerini rica eden basın mensuplarına, “İzmir İl başkanı olarak Türkiye geneli ile ilgili yorum yapamam, fakat katılım İzmir’de güzel olacak biliyorum yarın net bir şekilde konuşuruz.’ dedi.