Ak Parti Kars Milletvekili Arsalan Tbmm Başkanı Çiçek İle Birlikte Çek Cumhuriyeti Ziyareti

Ak Parti Kars Milletvekili Arsalan Tbmm Başkanı Çiçek İle Birlikte  Çek Cumhuriyeti Ziyareti

Türkiye-Çek Cumhuriyeti Parlamentolar arası dostluk Grubu Başkanı Ahmet Arslan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte bir dizi temaslarda bulunmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gitti.
TBMM Başkanı cemil Çiçek ve Milletvekili Ahmet Arslan, program çerçevesinde, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Sobotka, Senato Baskanı Stech ve Temsilciler Meclisi Başkanı Hamacek ile bir araya geldi.
Ziyaret ile ilgili açıklama yapan AK Parti kars Milletvekili Ahmet Arslan, “İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler, Türkiye’nin AB üyelik süreci, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendik. Özellikle, bölgesinde istikrar unsuru olan Türkiye’nin üstlendiği rol, Irak ve Suriye’deki gelişmeler ele aldık” dedi.
Arslan, “2 devlet başkanı ve 26 meclis başkanının katıldığı uluslararası toplantıda, Terör, İslamofobi ve antisemitizm gibi konular ele alındı. Bütün bu konularda uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekildi. Bosna Hersek meclis başkanı ile de bir görüşme yapılarak, gerek kardeş iki ülke arasındaki ilişkiler, gerekse Bölgesel ve Uluslararası gelişmeler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu. Heyet olarak Prag’daki Türk İşadamları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek, iki ülke ilişkileri ve bu ilişkiler nedeniyle varsa yaşanan Sıkıntılar konusunda bilgi paylaşımı yaptık” diye konuştu.
Türkiye Çek Cumhuriyeti Dostluk Grubu Başkanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, özetle şunları söyledi:
“Dünya’da sizinle ilgili olumsuz bir takım kararlar alındıktan sonra onları değiştirmek oldukça zordur. Değiştirinceye kadar da sıkıntı çekerseniz. Halbuki kararların oluşum sürecinde orada bulunur ve müdahale ederseniz kararlar istediğiniz yönde çıkar. Onun için; ikili ilişkileri geliştirmek, bu tip uluslararası toplantılarda bulunmak ve ülkemiz menfaatlerini savunmak önemlidir. Bu çerçevede Meclis Başkanımız sayın Çiçek ile birlikte Prag’da önemli görüşme ve çalışmalar yaptık. Ülkemiz ve insanımız için hayırlı olsun.”